1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Urheiluvalmennus

Oulun Pyrintö erotti hyväksikäytöstä tuomitun valmentajan

Oulun Pyrinnön hallitus päätti erottaa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun valmentajan. Pyrinnön tiedotteen mukaan valmentaja ja seura toteavat yhdessä, että mies ei voi enää jatkaa seurassa. Rovaniemen hovioikeus tuomitsi seiväshyppyvalmentajana toimineen miehen ehdolliseen vankeuteen perjantaina.

Urheiluvalmennus

Tiedotteensa mukaan urheiluseura Oulun Pyrintö myönsi seurassa seiväshyppyvalmentajana toimineelle miehelle eron seuran jäsenyydestä. SekäPyrintö että valmentaja toteavat tiedotteessa, ettei mies voi jatkaa seurassa nykyisessä tilanteessa.

Rovaniemen hovioikeus tuomitsi valmentajan perjantaina kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen lapseen kohdistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Valmentaja aikoo hakea tuomioon valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. ­Oulun Pyrintö pidätti miehen kaikesta seuratoiminnasta jo syytteeseen aset­tamisesta lähtien oikeusprosessin ajaksi.

­Oulun Pyrinnön mukaan tuomioon johtanut teko ei ole tapahtunut seuran toiminnassa. Seura kertoo olevansa äärim­mäisen pahoillaan asianosaisen kärsimyksistä ja tuomitsee lapseen kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäytön.

Oulun Pyrinnön saamien tietojen mukaan myös Suomen Urheiluliitto on käsitellyt hallituksessaan tapausta ja todennut, että valmentaja ei toistaiseksi voi toimia liiton organi­soimassa toiminnassa.

Lue seuraavaksi