Tulevaisuuden pomo on kaveri mutta ei ystävä

Johtajan yhteistyökyky on nousemassa pätevyyden sijaan pomon tärkeimmäksi ominaisuudeksi. Tiimivalmentaja kertoo, miten kaverijohtajuus toimii.

Kotimaa
Kaverijohtajuuden visuaalinen innostuskirja kertoo, miten kaverijohtaja toimii.
Kaverijohtajuuden visuaalinen innostuskirja kertoo, miten kaverijohtaja toimii. Joni Tammela

Johtajan yksinvaltiaan asema tulee horjumaan seuraavien vuosikymmenien aikana, uskoo Jyväskylän ammattikorkeakoulun tiimiakatemiassa toimiva tiimivalmentaja Heikki Toivanen. Tilalle puskee kaverijohtajuus.

– Kaverijohtaja on enemmän kuin tuttava, mutta vähemmän kuin ystävä, kiteyttää strategi ja tiimivalmentaja Heikki Toivanen.

Toivanen ei pidä johtajuuden murrosta vain suomalaisena ilmiönä, vaan se on havaittavissa myös maailmanlaajuisesti.

– Nykyinen teollinen johtajuus keksittiin sata vuotta sitten. Sen aika tulee kuolemaan seuraavien kymmenien vuosien aikana, kun Y- ja Z-sukupolvet astuvat työelämään.

Tulevaisuuden työntekijät eivät toimi tehokkaasti vanhanaikaisen pomottamisen alla, vaan odottavat pääsevänsä osallistumaan työyhteisön päätöksentekoon alusta alkaen. Johtajan tärkein ominaisuus ei jatkossa olekaan asiakeskeinen pätevyys, vaan yhteistyötaidot.

Toivasen mukaan kaverijohtajuuteen siirtyminen on tuottavuudelle elinehto. Uuden tyyppiseen johtajuuteen on pakko mennä, jos yrityksissä halutaan saada mitään tuloksia aikaiseksi.

Kaveripomo on visuaalinen johtaja

Työn tehokkuus kasvaa Toivasen mukaan työn mielekkyyden lisäämisellä ja kaverijohtajalla onkin siinä tärkeä rooli. Kaverijohtaja ottaa työssä ennen kaikkea huomioon sen, että ihmiset eivät ole koneita. Kaveripomon tavoite on se, etteivät alaiset edes huomaa, että heitä johdetaan. Kaveripomon pitää tietää, miten ihmisistä saisi eniten irti.

– Esimerkiksi Supercell on aivan loistava esimerkki. Siellä toimii tällaisen kaverijohtajuuden ilmapiiri ja siellä on kuitenkin 130 henkeä töissä.

Tänään julkaistavassa kirjassa "Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja" on esitelty kaverijohtajuuden portaita: maa - johda itseäsi; vesi – muodosta merkityksellinen tiimi; tuli – kaverijohtajuus sytyttää; tuuli – tunne ympäristösi ja tuo siihen uutta ja tyhjyys – ole läsnä tietoisesti.

– Kaverijohtajan pitää johtaa visuaalisesti ja innostavasti, selittää Toivanen kaverijohtajan tietoista läsnäoloa.

Tiedolla ei enää pysty johtamaan

Merkittävimmäksi johtajuutta muuttavaksi tekijäksi Toivanen mainitsee tiedon saamisen helpottumisen. Tieto ei ole enää johtajan yksinoikeus.

– Nyky-yhteiskunnassa tieto on älypuhelimien kautta kaikilla. Sen vuoksi johtaja ei voi johtaa enää vanhoilla opeilla. Lapsemmekin tietävät enemmän kuin me ja johtajan pitää osata käyttää kaikkien tieto hyväksi.

Kaverijohtajuus ei tee pomoa tarpeettomaksi

Näkymätön johtajuus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että johtaja kävisi tarpeettomaksi.

– Johtajia tarvitaan aina. Ilman johtajaa ollaan liminaalitilassa, jossa ei ole rakenteita ja silloin ei päästä etenemään mihinkään suuntaan.

Kaverijohtajan auktoriteetti tulee Toivasen mukaan siitä, että johtajalla ja työntekijöillä on jaettu visio.

– Työhön tulee mielekkyyttä ja innostusta, kun työn tekeminen sovitan aidosti työntekijän ja pomon kanssa.

Toivasella on myös selkeä näkemys siitä, miksi kaverijohtajuus toimii.

– Koska ihmiset ovat aika älykkäitä otuksia.