BTJ lopettaa Vilppulassa - 18 työntekijää saa potkut

Yhtiö aikoo hoitaa logistiikkapalvelunsa jatkossa Porvoon Kirjakeskuksen kanssa. Tyhjän päälle jäävät työntekijät marssivat ulos.

talous

Kirjastopalveluja tuottava BTJ Finland lopettaa Vilppulan logistiikkakeskuksensa.

Kaikille toimipisteen 18 työntekijälle on jaettu irtisanomisilmoitukset yt-neuvottelujen päätteeksi, kertoo yhtiön toimitusjojtaja Sirpa Mikkonen. Yhtiö aikoo hoitaa logistiikkapalvelunsa jatkossa Porvoon Kirjakeskuksen kanssa.

Vastalauseena päätökselle työntekijät ovat marssineet ulos työpaikaltaan. Vilppulan logistiikkakeskus on toiminut eri yritysten omistuksessa lähes 40 vuotta.

BTJ Finlandin toimialaa on tarjota tuotteita ja tietopalveluita kirjastoille, kouluille ja yrityksille. Yhtiö kertoo välittävänsä lähes kaikkea, mitä kirjastoista voi lainata. Lisäksi yhtiö välittää peruskoulun oppikirjoja.

Kaikki jäävät tyhjän päälle

Vilppulan logistiikkakeskuksen työntekijät osasivat yt-neuvottelujen perusteella pelätä pahinta. Työntekijöistä osa työskentelee sitomon ja osa varaston puolella.

- Kaikki irtisanotut jäivät nyt tyhjän päälle. Kenelläkään ei ole tietoa uudesta työpaikasta, sanoo pääluottamusmies Riitta Ahonen.

Toiminta Vilppulassa päättyy viimeistään puolen vuoden irtisanomisajan jälkeen eli ensi vuoden maalis-huhtikuussa.