Keskustan etumatka kasvaa - kannatus nyt 24,1 prosenttia

SDP:n lokakuinen kannatuksen nousu jäi tilapäiseksi. Puolueen kannatus laski nyt 1,5 prosenttiyksikköä ja oli 15,4 prosenttia.

politiikka
Grafiikka.
Yle Uutisgrafiikka

Oppositiopuolue keskustan kannatus jatkaa kasvuaan. Puoletta äänestäisi eduskuntavaaleissa Yle Uutisten puoluekannatusmittauksen mukaan 24,1 prosenttia suomalaisista. Keskustan kaula toisena olevaan kokoomukseen on jo 5,8 prosenttiyksikköä.

Keskustan kannatus ei ole ollut mittauksissa yhtä korkealla tasolla kertaakaan tällä vaalikaudella. Nousua lokakuusta oli 0,9 prosenttiyksikköä.

SDP:n nousu ei jatkunut

Toiseksi suosituin puolue on mittauksen mukaan kokoomus (18,3 prosenttia), kolmantena on perussuomalaiset (17,2 prosenttia) ja neljäntenä SDP (15,4 prosenttia).

Kokoomuksen kannatus nousi viime mittauksesta 0,2 prosenttiyksikköä ja perussuomalaisten kannatus laski saman verran.

SDP:n kannatus sen sijaan laski reilusti: 1,5 prosenttiyksikköä. Viime mittauksessa puolueen kannatuksessa oli nousua lähes saman verran, eli SDP palasi nyt syyskuisiin lukemiin.

Muista puolueista vihreiden kannatus oli 9,0 prosenttia, vasemmistoliiton 7,4 prosenttia, RKP:n 4,1 prosenttia ja kristillisdemokraattien 3,2 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten yhteensä 3 399 henkilöä 30.10.–26.11. Puoluekantansa kertoi 64,3 prosenttia vastanneista. Kyselyn virhemarginaali on 1,4 prosenttiyksikköä suuntaansa.