E-laskuun siirtymisestä säästöä kaupungille

Mikäli kaikki Oulun kaupungin asiakkaat siirtyisivät e-laskuun tammikuun lopussa, syntyisi kaupungille ainakin 150 000 euroa säästöä vuosittain paperilaskujen postituskustannuksista. Suomalainen suoraveloituspalvelu päättyy EU-asetuksen mukaisesti tammikuun viimeisenä päivänä.

talous
Linkki e-laskun sivulle verkkopankissa
YLE

Tammikuun lopussa loppuvan suoraveloituksen korvaavia laskunmaksutapoja ovat e-lasku ja suoramaksu.

Oulun kaupungin palvelupäällikkö Hannele Pöykkölä kertoo, että asiakkaan täytyy olla tietoinen muutoksesta ja tehdä itse tarvittavat toimenpiteet.

- Vaihtoehtoja on kolme. Voi tehdä omassa verkkopankissaan e-laskusopimus kaikkiin Oulun kaupungilta tuleviin laskuihin. Jos ei ole mahdollista käyttää verkkopankkia, voi ottaa vastaan paperilaskun tai suoramaksun.

Mikäli kaikki asiakkaat siirtyisivät e-laskuun, syntyisi kaupungille ainakin 150 000 euroa säästöä vuosittain paperilaskujen postituskustannuksista.

- Suosittelemme siis kustannussyistä siirtymistä e-laskuun kaikille, joilla on verkkopankki käytössään. E-laskuun siirtyminen on tätä päivää, se on helppoa ja kätevää.

Muista päättää suoraveloitussopimus

E-lasku toimitetaan suoraan verkkopankkiin, missä lasku on nähtävissä. E-laskun maksutiliä tai summaa voi halutessaan muuttaa tai eräpäivää aikaistaa. Kun lasku on hyväksytty, se maksetaan automaattisesti eräpäivänä tililtä. E-laskusta ei tule ilmoitusta postitse kotiin, mutta verkkopankissa voi ottaa käyttöön sähköposti- tai tekstiviesti-ilmoituksen e-laskujen saapumisesta.

Verkkopankkiasiakas voi käydä valitsemassa Oulun kaupungin laskut e-laskuiksi omassa verkkopankissa. Valintaa tehdessä tarvitsee yleensä tietoja edelliseltä laskulta. Jos hoitaa toisen henkilön laskuja hänen valtuuttamanaan hänen tililtään, voi valita myös nämä laskut e-laskuina omaan verkkopankkiin. Mikäli tekee e-laskusopimuksen nykyiselle suoraveloituslaskulle ennen vuoden vaihdetta, tulee muistaa päättää suoraveloitussopimus.

Mikäli asiakkaan käytössä ei ole verkkopankkia tai sitä ei haluta ottaa käyttöön, laskun saa postitse paperilaskuna. Jos asiakas haluaa laskunsa edelleen postitse, hänen ei tarvitse tehdä mitään. Jos asiakas haluaa, että hänen ei tarvitse huolehtia postissa tulevan laskun maksusta, vaan se maksetaan automaattisesti pankissa, voi ottaa käyttöön suoramaksun.

E-laskuihin ja suoraveloituksen päättymiseen liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Oulu10-asiakaspalveluun sähköpostilla Oulu10@ouka.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numeroon 08-558 55800 tai chatin kautta osoitteessa http://www.ouka.fi/oulu/asiointi-ja-neuvonta/ (siirryt toiseen palveluun).