1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kristina Cruises hakeutuu yrityssaneeraukseen – peruu Kanarian risteilyt

Varustamo peruuttaa talvikauden risteilyt Kanariansaarille 28.11.2013 – 20.3.2014. Peruutukset koskevat 2500 matkustajaa.

Kristina Cruises Oy:n laiva m/s Kristina Katarina Helsingin Kanavaterminaalissa elokuussa 2010. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Kotkalainen varustamo Kristina Cruises peruuttaa kaikki talvikauden Kanarian-risteilynsä. Kanariansaarille myydyt risteilyt perutaan torstaista lähtien ja 20. maaliskuuta saakka. Peruutukset koskevat 2500 asiakasta. Samalla yhtiö hakeutuu yrityssaneeraukseen.

Toimitusjohtaja Mikko Partanen ei halua kommentoida, kuinka paljon rahaa varustamo tarvitsisi toiminnan jatkumiseksi. Kevään ja kesän risteilyjä Välimerelle, Norjaan, Huippuvuorille ja Islantiin myydään vielä normaalisti.

Mitä sanoisit asiakkaille, joille herää epäilys, että nämäkin risteilyt perutaan?

– Niinpä, Mikko Partanen toteaa lyhyesti.

– Ei ole kysymys siitä, etten olisi positiivinen. Ymmärrän asiakkaiden ajatukset. Täytyy muistaa, että olemme suomalainen matkailuyritys, ja maksut palautetaan asiakkaille, hän lisää.

Markkinatilanne, erityisesti Kanariansaarten matkojen lippuhinnan romahtaminen, sekä yleinen taloudellinen tilanne ovat johtaneet päätökseen.

– Kokonaisuudessaan risteilyjen hinnat ovat koko ajan tulleet alas päin. Jossakin vaiheessa ei kannata enää ajaa, toimitusjohtaja Mikko Partanen toteaa.

Kristina Cruises varustamo jättää torstaina 28.11.2013 Etelä-Karjalan käräjäoikeudelle yrityssaneeraushakemuksen, tavoitteena turvata liiketoiminnan jatkuminen. Yhtiön päävelkojat ovat Finnvera Oy ja Kymenlaakson Osuuspankki. Varustamo uskoo suurimpien velkojien puoltavan saneerausmenettelyn aloittamista.

Peruutettujen Kanariansaarten matkojen osalta Kristina Cruises tulee mahdollisimman pian olemaan yhteydessä asiakkaisiin ja ohjeistamaan, kuinka tulee toimia.

Tekstiä on korjattu 28.11.2013. Kristina Cruises ei ole peruuttanut kaikkia risteilyjä, vaan kaikki Kanarian-risteilyt.