Tiikerit Suomen cupin finaaliin

Pielaveden Sammosta ei ollut Tiikereiden pysäyttäjäksi, kun joukkueet taistelivat keskiviikko-iltana Kokkolassa paikasta Suomen cupin finaalissa. Kokkolalaisryhmä otti kotiyleisönsä edessä puhtaan 3-0 -voiton (25-23, 25-18, 25-22). Cupin loppuottelu pelataan Vantaalla tammikuun puolivälissä.

urheilu
Tommi Tiilikainen
Yle

Tiikereiden ryhmässä koko ottelun pelannut maajoukkueen liberon Lauri Kermisen mukaan ottelun ratkaisuksi muodostui henkinen kantti.

- Minusta tuntuu, että tänään me olimme se enemmän itseensä luottanut porukka. Olimme vieneet edelliset kohtaamiset Sampoa vastaan, joten sillä tavalla olimme varmasti vähän niskan päällä. Siltä se ainakin tuntui, mutta en kyllä tiedä, miltä se katsomoon näytti!

- Cup on tietysti ihan erilainen juttu kuin sarja ja finaalia mennään tietysti voittamaan. Häviö ei ole vaihtoehto, vakuutti kesän EM-kisoissa itsensä Suomen ykkösliberoksi pelannut Kerminen.

Finaalipaikka maistuu valmentajalle

Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen oli tyytyväinen Suomen cupin finaalipaikkaan, vaikka keskiviikkoinen peliesitys jättikin paljon parantamisen varaa viikonlopun kotipeleihin Mestaruusliigassa.

On tietysti hieno asia, että nyt on saavutettu jotain sellaista, mistä on yhdessä sovittu.

Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen

- Tähän kauteen oli asetettu kolme tavoitetta ja cupin finaali oli yksi niistä. On tietysti hieno asia, että nyton saavutettu jotain sellaista, mistä on yhdessä sovittu. Finaalipaikka siis lämmittää, mutta pelin taso ei. Plussan puolelle fiilikset kuitenkin kääntyvät.

Pelillisiä plussia Tiilikaisen mukaan oli loppua kohti parantunut torjuntapeli ja Dmitri Borichevin vahva sisääntulo kolmannessa erässä, kun otteluparin ratkeamisen jälkeen muutamia avainpelaajiia lepuutettiin viikonlopun pelejä varten.

- Borichev pelasi rohkean kolmannen erän ja hän hoiteli muutaman todella tärkeän pallon meille.