Ruotsalaiset vaateketjut luopuvat angoravillasta, koska kaniineja rääkätään

Kansainvälisen eläinjärjestö Petan mukaan kaniineja rääkätään villan tuottamiseksi Kiinassa. Eläinten tassut sidotaan ja niiden turkki kynitään irti.

Ulkomaat

Ruotsalaiset vaateketjut poistavat angoravillaiset vaatteet valikoimistaan, Ruotsin Televisio kertoo (siirryt toiseen palveluun). Kansainvälisen eläinjärjestö Petan mukaan kaniineja rääkätään villan tuottamiseksi Kiinassa.

Järjestö on kuvannut piilokameroilla (siirryt toiseen palveluun), kuin kaniinit sidotaan etu- ja takatassuistaan penkkiin, kun niiden turkki kynitään irti. Petan mukaan kaniinit huutavat pelosta ja kivusta, ja käsittely toistetaan kolmen kuukauden välein. 90 prosenttia maailman angoravillasta tuotetaan Kiinassa.

Paljastukset ovat saaneet ruotsalaiset vaateketjut Gina Tricotin, MQ:n, Acnen ja H&M:n lopettamaan angoravillaisten vaatteiden myynnin. Lindex aikoo jatkaa angoravaatteiden myyntiä, mutta lopettaa villan tuonnin Kiinasta.

Maatalousministeri Eskil Erlandsson toivoo, että kaikki ruotsalaiset vaateketjut lopettavat angoravillan myymisen.

– Minun mielestäni ei ole lainkaan hyväksyttävää kohdella eläimiä tällä tavoin, ja se on kiellettyä Ruotsissa. Toivon, että ruotsalaiset myymäläketjut kantavat vastuunsa, eivätkä osta näitä tuotteita, ja että kuluttajat käyttävät omaa valtaansa ja asettavat myymälät vastuuseen, jotta tämä saadaan loppumaan, Erlandsson kirjoitti tiedotteessa.