1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapin keskussairaalan laajennus arkkitehtikisaan

Lapin keskussairaalan laajennuksesta järjestetään arkkitehtikilpailu. Suomen arkkitehtiliiton sääntöjen mukainen kilpailu vie aikaa noin vuoden ja maksaa kahdestasadasta kolmeensataan tuhanteen euroa. Lapin keskussairaalan suurta laajennusta on valmisteltu jo useita vuosia.

Kotimaan uutiset
Lapin keskussairaala Rovaniemellä
Sauli Antikainen / Yle

Sairaala tarvitsee nykyistä tarkoituksenmukaisemmat ja suuremmat tilat muun muassa apteekille, arkistolle, dialyysiosastolle, keuhkopoliklinikalle ja psykiatrialle. Alustavan selvityksen mukaan sairaalan yhteyteen rakennettaisiin myös parkkitalo, jota jäisi isännöimään Rovaniemen Markkinakiinteistöt Oy.

Kustannusarvio koko hankkeelle on 115 miljoonaa euroa, josta parkkitalon osuus on 25 miljoonaa. Lapin kunnat ovat kritisoineet laajennuksen hintaa ja ajoittamista ajankohtaan, jossa sote-uudistuksen vaikutuksista ei ole tarkkaa tietoa. Sairaanhoitopiirin mukaan sairaalan nykytilat ovat kuitenkin monelta osin puutteelliset, epätarkoituksenmukaiset ja liian pienet.

Sairaanhoitopiirissä on myös arvioitu, että Lapissa tarvitaan jatkossakin keskussairaala riippumatta sote-uudistuksen tuloksista.

Laajennusprojektia esitellään sairaanhoitopiirin kunnille vuoden alussa järjestettävässä seminaarissa.

Lue seuraavaksi