Hyppää sisältöön

JP Koskisen Ystäväni Rasputin on kielellisesti kaunis ja tarkka

Grigori Rasputin pelasti oppipojakseen orvon Vasilin vuonna 1911. Tämä kertoo kuinka tsaari Nikolai II:n hovissa valtaan päässyt Rasputin vähitellen tuhoutuu. Vasili kulkee mestarinsa rinnalla tämän kuolemaan saakka.

JP Koskinen
Nadja Nowakin ja Seppo Puttosen vieraana oli historiallisen romaanin Rasputinista kirjoittanut JP Koskinen. Romaani pohtii uskomusten, vallan ja rahan turmelevaa vaikutusta ihmiseen.

Finlandia-ehdokas JP Koskinen kirjoittaa Rasputinin rypemään ilotaloissa ja rellestämään. Hänen pyhän miehen mainettaankin lukija joutuu ihmettelemään. Tuon ajan outoutta on myös se, kuinka lähes lukutaidoton maalaismies Siperian perukoilta pääsi tsaaritar Aleksandran luotetuksi. 

Perusteellisen pohjatyön tehnyt JP Koskinen on kirjoittanut Rasputinista vakuuttavan historiallisen hahmon. Hän myös laajentaa romaaniaan pohtimaan uskomusten, vallan ja rahan turmelevaa vaikutusta ihmiseen.

Koskinen on monipuolinen kirjailija, ja hänen kahdeksas romaaninsa on kielellisesti kaunista ja tarkkaa. Teoksessa on oivaltavia havaintoja merkillisen ajan kaoottisesta tunnelmasta.