1. yle.fi
  2. Uutiset

Eva Wahlström on tuleva sisustusarkkitehti

Taideteollisessa korkeakoulussa opiskeleva Eva Wahlström uskoo, että voi voittaa kehässä maailmanmestaruuden. Elämä on tasapainossa, kun ammattinyrkkeilyn ja perheenäitiyden lisäksi arkeen kuuluu nyt myös koulu.

Kotimaan uutiset
Eva Wahlström
Ammattilaisnyrkkeilijä Eva Wahlström palaa kehään puolentoista vuoden tauon jälkeen. Urheilu-uran jatko oli katkolla sairauksen vuoksi. Mutta poiki tauko hyvääkin, opiskelupaikan arkkitehdiksi. Wahlströmin arjen pitää kiireisenä myös pieni poika.

Eva Wahlströmillä on pitänyt kiirettä kesästä saakka. Kello soi pian aamuviiden jälkeen ja aamun nyrkkeilyharjoitukset alkavat seitsemältä. Edessä on vielä koulupäivä huonekalusuunnittelun ja sisustusarkkitehtuurin parissa ennen kuin illalla ehtii jälleen kotiin perheen luo.

Paikka taideteollisen korkeakoulun opiskelulinjalla on varsin haluttu. Wahlström oli yksi 12 valitusta, kun hakijoita oli 250.

– Viisi vuotta sitten hain ensimmäisen kerran, ja sen jälkeen olen salaa toivonut, että jonain päivänä pääsisin sinne, Wahlström paljastaa Ylen aamu-tv:ssä.

Tänä vuonna ammattinyrkkeilijällä oli hyvä sauma kokeilla uudestaan. Kesällä 2012 saatu keuhkoveritulppa ja kyynärpääleikkaukset vaativat puolentoista vuoden tauon kehästä. Lepääminen ei käy Eva Wahlströmin pirtaan.

– Se oli yksi syy, miksi hain opiskelemaan – että tulisi tasapainoa. En pysty koko ajan miettimään nyrkkeilyä ja kaipaamaan salille, kun minulla on jotain muuta tärkeää vielä perheen lisäksi.

Äitiys toi nakkeja

Kotona odottaa 4-vuotias Leon-poika. Lapsi on muuttanut Wahlströmiä niin, ettei hän koe enää olevansa yhtä ehdoton kuin ennen. Harjoitusottelussa voi kehään välillä kiitää kauko-ohjattu auto, mutta äiti ei anna sen haitata. Lihapullia ja nakkejakin voi urheilija syödä perheen kesken, Wahlström kuvaa.

– Siitä saakka kun poika oli 10-päiväinen, hän on ollut mukana salilla. Kaikki ovat hyväksyneet sen, treenikaverit ja valmentajat. Välillä kun Leon oli ihan pieni, hän istui valmentajan toisella kädellä, kun hän piti pistohanskaa toisella, Wahlström nauraa.

Ammattiurheilijana Eva Wahlströmilla on tauon jälkeen iso näytön paikka, kun hän ottelee heti itsenäisyyspäivän jälkeen puolalaista Anna Sikoraa vastaan. Sikora on potkunyrkkeilyn maailmanmestari ja thai-nyrkkeilyn Euroopan mestari.

– Hän on todella kokenut vastustaja, myöntää Wahlström – itse nyrkkeilyn Euroopan mestaruuden ja kahdesti EM-hopean napanneena.

– Mutta uskon, että olen erikoistunut ammattinyrkkeilyyn paremmin kuin hän.

Ottelussa näkee, miten kroppa sietää tosipaikan. Tavoitteet ovat nyt tuossa ottelussa, mutta haaveet maailmanmestaruudessa.

– Maailmanmestaruus on saamatta ja se on yksi syy, miksi palasin.

Lue seuraavaksi