Vedättävätkö ravintolat jouluruuassa?

Maksaisitko 30 ekeä per nenu pikkujouluiltana jouluateriasta, jossa kala on käräytetty korpuksi, ja jouluiset laatikot ”paistettu” velleiksi, joiden syöminen luonnistuu parhaiten pillillä imien. Salillinen pikkujoulujuhlijoita maksoi. Luulisi, että joulupöytä on näytön paikka. Vai voiko ravintola koskaan onnistua, koska mehän nautimme joulupöydässä myös äitien ja isoäitien reseptien makumuistoja.

Christmas dinner
Jouluruoka
YLE

Lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikot eivät maistu siltä miltä pitäisi, kuuluu kuin yhdestä suusta Kokkolan kadulla. Pikagallupin mies- ja naisvastaajat ovat autuaallisen yhtä mieltä asiasta.

-Laatikot ovat äkkiä paistettuja, jotenkin vetisiä, erilaisia kuin mitä itse on tottunut tekemään.

Ravintoloiden lanttulaatikko ei ole hyvää. Liian vähän makua, ei kuin äidin reseptillä tehtyä.

Katugallupvastaaja, nainen

- Se on tietysti kiinni siitä, millaisiin laatikoihin on itse tottunut. Joskus ne ovat liian makeita tai liian mauttomia.

- Ravintoloiden lanttulaatikko ei ole hyvää. Liian vähän makua, ei kuin äidin reseptillä tehtyä.

Taso laskenut?

Valtaosa vastaajista on myös sitä mieltä, ettei ravintoloiden taso säily pikkujoulukautena. Laatu tuntuu heikentyvän vuosi vuodelta. Vanhaan tuttuun ravintolaan mennään silti, vaikka edellisellä kerralla olisi petytty joulupöytään.

- Mennään tavan vuoksi, miljöön takia tai siksi, että edes joku ruoka joulupöydästä on ollut ihanaa.

- Kyllä huomaa, että jotenkin pikkuisen on menty alta tason.

Vaikka pikagallupin vastaajat eivät innostukaan ravintoloiden joululaatikkojen mausta, ei kannata vetää kinkkuvadin sokeriherneitä nenään. Kiitostakin irtoaa.

- Lihat ovat onnistuneita.

- Ruoka on ravintolatasolla ihan ok. En voi sanoa, että olisin pettynyt. Ja kun haluaa laittaa paremmaksi, teen itse kotona.

Kaikki eivät edes halua pikkujouluna jouluateriaa. Heidän mielestään koko aaton odotus vesittyy, jos kinkkua, joulukaloja ja –laatikoita pitää lapata nassuunsa jo marraskuun vesisateessa.

Oli pikkujouluateria sitten jouluruokaa tai muuta, rahoilleen on saatava vastinetta. Siitä varmasti ovat kaikki yhtä mieltä.