Vaasan sähkön hinta-ale jää pysyväksi

Vaasan sähkö on päättänyt muuttaa määräaikaisen hinnanalennuksen sopimushinnaksi. Alennuksen jälkeen kuluttajan säästö yleissähkön osalta on noin 9 prosenttia. Alen jatkumisen mahdollistaa yhtiön hyvä kustannuskehitys.

Kotimaa
Sähkölinja.
Yle

Vaasan sähkö muuttaa määräaikaisen hinnanalennuksen toistaiseksi voimassa olevaksi sopimushinnaksi. Uuden hinnoittelun myötä kuluttajan säästö yleissähkön osalta on 0,61 senttiä kilowattitunnilta.

Huokeampi hinta koskee niin yleissähkön, yösähkön kuin kausisähkönkin asiakkaita. Hinnan alennus ei koske perusmaksuja eikä sähkönsiirtohintoja. Alennetun hinnan jatkamisen taustalla on Vaasan Sähkön myönteinen kustannuskehitys.

- Vaasan Sähkön tavoitteena on toimittaa edullista ja kilpailukykyistä energiaa asiakkailleen kaikissa markkinatilanteissa, kertoo toimitusjohtaja Hannu Linna tiedotteessaan.

Sähkölaskun summa koostuu sähköenergia, sähkönsiirron hinnasta ja veroista. Varsinaisen sähköenergian hinnan määräävät markkintekijät, kuten tuontantokustannukset ja pörssihinnat. Siirtohintaa ei voi kilpailuttaa, sen kohtuullisuutta valvoo energiamarkkinavirasto. Hintaa vaikuttavat lisäksi sähkö- ja arvonlisävero.