1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tieto risteilyjen peruuntumisesta on mennyt hyvin perille

Kotkalaisvarustamo Kristina Cruises on perunut kaikki talvikauden Kanarian-risteilyt torstaista alkaen. Ensimmäiset asiakkaat saivat tiedon matkojen peruutuksista keskiviikkona. Myyntijohtajan mukaan asiakkaat ovat suhtautuneet peruutuksiin rauhallisesti.

Kristina Cruises myi ainoan suomalaisen risteilyaluksen ulkomaille viitisen vuotta sitten. Kuva: Juha Korhonen / Yle

Kotkalaisvarustamo Kristina Cruises on peruuttanut kaikki talvikauden Kanariansaarten risteilynsä torstaista alkaen maaliskuun loppupuolelle saakka. Peruutukset koskevat kaikkiaan 2 500 asiakasta.

Ensimmäiset asiakkaat saivat tiedon peruutuksista eilen. Tieto on mennyt hyvin perille ja myyntijohtaja Anu Markkasen mukaan asiakkaat ovat ottaneet tiedon matkojen peruuntumisesta rauhallisesti.

- Soitin aamulla lentokenttäsaattajalle ja kysyin tilannetta. Hän kertoi, että kaksi henkilöä oli tullut kentälle. Muut olivat saaneet tiedon matkojen peruuntumisesta hyvissä ajoin, Markkanen sanoo.

Yhtiö myös hakeutuu yrityssaneeraukseen saadakseen taloutensa kuntoon. Yrityssaneeraushakemus jätetään torstaina Etelä-Karjalan käräjäoikeudelle. Yhtiön ongelmat johtuvat Kanariansaarten-matkojen lippuhintojen romahtamisesta sekä yleisestä taloudellisesta tilanteesta.