1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poriin tulee Euroopan ensimmäinen ruokapuisto

Vuonna 2018 valmistuvalle asuntomessualueelle kaavoitetaan myös ruokapuisto. Kaava julkistetaan perjantaina.

Kotimaan uutiset
Ruokapuisto 2018 Facebook-sivut
Ruokapuisto 2018 kerää tykkääjiä Facebookissa.Ruokapuito 2018 Facebook-sivut

Pori lähtee rakentamaan Hevosluodon asuntomessualueelle ruokapuistoa. Yle Satakunnan uutisoimasta kansalaisaloitteesta lähtenyt idea on otettu kaavavalmisteluun. Hevosluodon kaava julkistetaan perjantaina.

Porin puistoon istutettaisiin alkuperäisen idean mukaan kaikkea aina juurikasveista korkeisiin puihin. Puistossa voisi kasvaa esimerkiksi marjoja, kirsikoita ja omenoita. Puisto pyörii pienellä ylläpidolla parin ensimmäisen vuoden jälkeen.

– Hevosluodossa on jo siirtolapuutarha ja palstaviljelyä. Meillä on ollut ajatus, että Hevosluodon kärki voisi olla alue, johon puistotoimi istuttaisi erilaisia hyötykasveja. Myös kuntalaiset voisivat tehdä siitä oman osuutensa. Koko alueesta tulisi lähiruoka-alue, kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelä sanoo.

Vastaavaa ruokapuutarhaa ei löydy idean alkuperäisten esittäjien mukaan vielä mistään. Ainoa vastaavankaltainen kunnallinen ruokapuisto on rakenteilla Yhdysvalloissa Seatlessa.

Hevosluotoon ja Kokemäenjoen toiselle rannalle Konepajanrantaan on tarkoitus rakentaa asuntomessualue vuodeksi 2018. Hevosluoto on tulva-aluetta, mikä on huolestuttanut muun muassa tulvasuojeluviranomaisia. Kaupunki vakuuttaa, että tulvavaara pystytään torjumaan.

Lue seuraavaksi