1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Matkailu Egyptiin on tyssännyt – Ylitarjonta polkee Kanarian-matkojen hintoja

Kilpailun kiristyminen Kanariansaarilla on painanut hintoja alas. Esimerkiksi kotkalainen varustamo Kristina Cruises on perunut kaikki Kanarian-risteilyt tältä talvelta, koska matkojen järjestäminen ei ole enää kannattavaa.

Kuva: Yle

Matkatoimistojen kilpailu asiakkaista on kiristynyt Kanariansaarilla, kun matkakohteita on jouduttu sulkemaan muissa suosikkikohteissa.

Kotkalaisvarustamo Kristina Cruises on perunut kaikki talvikauden risteilyt Kanariansaarille. Toimitusjohtaja Mikko Partasen mukaan kyse on siitä, ettei matkojen järjestäminen ole enää kannattavaa.

– Kanariasta on valtava ylitarjonta Suomen-markkinoilla, ja hotellimatkat myydään alihintaan. Me emme pysty suomalaisella kustannustasolla millään kilpailemaan niillä hinnoilla, vaikkakin meidän tuotteemme on selvästi erilainen kuin nämä hotellimatkat, sanoo Mikko Partanen.

Egyptin-matkat vaihtuivat Kanarialle

Ulkoministeriö ohjeisti syksyllä, ettei suomalaisten suosikkikohteeseen Egyptiin kannata matkustaa levottomuuksien takia. Vaikka matkustussuosituksia on sittemmin löysätty, ihmiset ovat vielä varovaisia matkustamaan Egyptiin.

– Ihmiset eivät ole vielä valmiita ainakaan suurina joukkoina matkustamaan näille alueille. Matkustamisen painopisteet ovat muuttuneet esimerkiksi tässä tilanteessa Kanariansaarille, jossa myös tarjonta on kasvanut, kertoo Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Aurinkomatkoilta ja Finnmatkoilta vahvistetaan, että matkustajavirrat ovat kääntyneet Kanariansaarille, jossa kilpailu asiakkaista on kiristynyt.

– Hinnat ovat olleet aika edullisia siitä lähtien, kun Egyptin-matkoja peruttiin syksyllä. Jos tarjontaa on liikaa, hinnat laskevat, kertoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi.

Matkailijoita ympäri Eurooppaa

Finnmatkat on lisännyt matkatarjontaa tänä talvena Kanariansaarille. Vaikka paikkoja Kanarian-kohteisiin on tarjolla enemmän, myytyjen matkojen määrä on pysynyt lähes ennallaan.

Finnmatkat vie Kanarialle tänä talvena alle tuhat matkustajaa enemmän kuin viime talvena, mikä tarkoittaa yhden prosentin kasvua viime vuoteen verrattuna.

Kanarian-matkojen tarjonta ei ole kasvanut ainoastaan Suomesta.

– Sama liikehdintä tapahtuu muualtakin: Pohjoismaista, Saksasta ja Englannista. Kun kysyntä kasvaa, hotellien hinnat ovat kalliimmat ja edullisia sopimuksia on vaikea löytää, sanoo Finnmatkojen viestintäjohtaja Anu-Eveliina Mattila.