Presidentti Tarja Halonen saarnasi työttömyydestä Kalliossa

Halonen muistutti, että Suomessakin on 40 000 alle 30-vuotiasta, joilla ei ole työtä tai opiskelupaikkaa. Halosesta se on pelottavan suuri luku. Mutta työttömyys ei oikeuta syrjimään ihmisiä. Halonen sanoo, että Matteuksen evankeliumi sisältää vetoavan ja selkeän tehtävänannon muuttaa maailmaa myös ihminen ihmiseltä.

Kotimaa
Presidentti Tarja Halonen saarnaamassa Kallion kirkossa.
Presidentti Tarja Halonen

Presidentti Tarja Halonen kiinnitti saarnassaan huomiota työttömyyteen. Hän sanoi Kallion kirkon Työn messussa, että tulevaisuudessakin toivotaan ja tarvitaan talouskasvua, jotta voitaisiin saada resursseja hyvinvoinnin lisäämiseen.

– Mutta mikä tahansa kasvu ei tee sitä. Myös meille eurooppalaisille on tullut liiankin tutuksi talouskasvu, joka ei tuo työpaikkoja, ja joka muutenkaan ei ole sosiaalisesti oikeudenmukainen. Ei pelkästään Pohjois-Afrikassa vaan myös koko eteläisessä Euroopassa nuorisotyöttömyys on valtava uhka. Se pilaa nuoren ihmisen tulevaisuuden ja varastaa yhteiskunnalta hänen osaamisensa.

Halonen muistuttaa, että Suomessakin on 40 000 alle 30-vuotiasta, joilla ei ole työtä tai opiskelupaikkaa. Halosesta se on pelottavan suuri luku. Mutta työttömyys ei oikeuta syrjimään ihmisiä. Halonen sanoo, että Matteuksen evankeliumi sisältää vetoavan ja selkeän tehtävänannon muuttaa maailmaa myös ihminen ihmiseltä.

– Se on lähimmäisenrakkautta, josta Matteus puhuu. Toivon, että teet tämän laskelman mielessäsi. Miten sinä olet vastannut tähän kysymykseen, oli sitten kyseessä sairaalassa oleva tylsä sukulainen, kadulla kerjäävä romani tai pelokkaalta näyttävä naapurisi. Mikä on sinun ja minun vastuuni kaukana olevista kanssaihmisistä. En pysty antamaan helppoa ratkaisua, mutta pyydän sinua pysähtymään tämän asian luo, Halonen päätti saarnansa.

Työn messua on järjestetty Kallion kirkossa marraskuussa vuodesta 2007 lähtien. Se on ainoa ay-liikkeen kanssa järjestettävä messu Suomessa. Työn messun teemana ovat työ ja ihmisten kysymykset työn maailmassa.