1. yle.fi
  2. Uutiset

Polarica vähentää jopa 20 työntekijää Rovaniemeltä

Lihan- ja marjanjalostaja Polarica aikoo vähentää jopa 20 työntekijää Rovaniemellä. Polarican toimitusjohtaja Pasi Anttila sanoo, että yhtiö hakee säästöjä, koska marjoja on mennyt odotettua huonommin kaupaksi Aasiassa ja poroa tulee aiempaa vähemmän jalostettavaksi.

Kotimaan uutiset
Pasi Anttila
Polarica Oy:n konsernin toimitusjohtajan Pasi Anttilan mukaan kolmannes ostetusta mustikasta viedään Aasiaan.Jarmo Honkanen/Yle

Polaricalla on Rovaniemellä entisellä Lapin Lihan tehtaalla vajaat sata työntekijää. Anttilan mukaan Rovaniemen tehtaan yt-neuvottelut alkavat ensi viikolla ja päättynevät tammikuun puolivälissä. Anttila myöntää, että irtisanomisiakin voi tulla.

Rovaniemen lisäksi Polarica harkitsee lomauttavansa Sotkamon yksikön työntekijöitä. Sotkamossa on vajaat kymmenen työntekijää. Yhtiön yt-neuvottelut ovat alkamassa myöhemmin myös Haaparannalla ja Puolassa. Haaparannalla yhtiöllä on noin 60 ja Puolassa 150 työntekijää.

Anttila ei halua kertoa vielä tarkemmin Ruotsin ja Puolan yksiköiden neuvotteluista, koska neuvottelut alkavat siellä ensi viikolla. Hän ei myöskään paljasta, kuinka suuria säästöjä konserni etsii järjestelyillä.

- Pitkän linjan tavoitteena on keskittää lihatuotanto Rovaniemelle ja marjatoiminta Haaparannalle. Meillä tehdään tällä hetkellä molempia kummallakin paikkakunnalla, Anttila toteaa.

Polaricalla on kaikkiaan noin 300 työntekijää eri maissa.

Lue seuraavaksi