1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kitarasankarista mallia jääkiekkoliigan karvaisimman pelaajan Movember-kampanjaan

Liigapelureiden joukosta löytyy näyttäviä viiksimalleja. TPS:n Camilo Miettinen kuitenkin uskoo, että näyttävimmät Movember-tyylit löytyvät omasta pukukopista. Tänä vuonna Blues-kasvatti ottaa vaikutteita Jimi Hendrixistä.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

TPS-hyökkääjä Camilo Miettinen odottaa marraskuuta lähes yhtä paljon kuin joulua.

Miettinen on jo viidettä vuotta mukana marraskuun kestävässä Movember-hyväntekeväisyyskampanjassa, joka kannustaa miehiä kasvattamaan kuukauden ajan viiksiä. Kasvatustyöllä kerätään lahjoituksia eturauhassyövän tutkimustyöhön.

Espoon Bluesin paidassa pääsarjadebyyttinsä tehnyt Miettinen on yksi jääkiekkoliigan näkyvimmistä viiksimiehistä. Viime vuonna hänet pyydettiin Veikkaaja-lehden Movember-kampanjan mannekiiniksi.

- Suomen Movemberin puuhamies Jarno Salmivuori otti minuun yhteyttä muutama vuosi sitten ja hän perehdytti minut syvemmin tuohon asiaan.

- Jääkiekkoilu on ammatti, jota valtaosa suomalaisista seuraa. Jos viiksiä kasvattamalla saa näkyvyyttä näin hyvälle asialle, niin olen aika paljon valmis sen eteen tekemään, Miettinen sanoo.

Kitaravirtuoosi inspiraationa

Miettinen uskoo, että hänellä on luontaiset lahjat viiksien kasvattamiseen. Hän on silti vasta tänä vuonna kiinnittänyt enemmän huomiota omaan viiksimuotiinsa.

Irstaimmat viikset löytyvät Fredrik Norrenalta. Veikkaan, että siinä perheessä vaimo käy kaupassa.

Camilo Miettinen

- Netistä löytyy aika hyviä kuvia kitaristi Jimi Hendrixistä. Olen tänä vuonna hakenut vähän sellaista tyyliä. Ensi vuonna voisi sitten pidentää viiksiä vaikka kahvoiksi asti, hän pohtii.

Hyökkääjä toteaa, että liigapelaajien joukosta löytyy muutamia näyttäviä naamakarvoituksia.

- HPK:n Tuomas Vänttisen kanssa tuli juteltua ottelun aikana aloituksessa ja ne viikset pistivät silmään. Kärppien Jussi Rynnäkselläkin on aika pahat, mutta hänellä on maski päässä.

TPS-peluri uskoo silti, että koko liigan kohauttavimmat viikset löytyvät omasta pukukopista.

- Meillä on ykkösnimet, kun katsoo vaikka Marko Virtalaa ja Derek Famularea. Matias Sointua käy vähän sääliksi, kun hänellä on niin vaaleat viikset. Yritämme kyllä, että hän saisi värjättyä niitä vähän tummemmiksi.

- Irstaimmat viikset kuitenkin löytyvät tolppien välistä Fredrik Norrenalta. Veikkaan, että siinä perheessä vaimo käy kaupassa, Miettinen naurahtaa.

Pienikin lahjoitus auttaa

Viime vuonna Camilo Miettisen Movember-tilille kertyi lahjoituksia lähes 300 euron edestä. Tänä vuonna hänen tilinsä on karttunut 150 eurolla.

Movember on laajentunut Suomessa jo niin paljon, että viime vuonna lahjoituksia tuli yli 300 000 euroa.

Camilo Miettinen

- Tässä on vielä aikaa. Movember on laajentunut Suomessa jo niin paljon, että viime vuonna lahjoituksia tuli yhteensä yli 300 000 euroa.

- Ja eurokin on plussaa. Nämä ovat hienoja asioita, minkä vuoksi kampanjaa tehdään, Miettinen kertoo.

Kalenterin kääntyessä joulukuulle, saa myös Miettisen huuliparta jäädä historiaan.

- Uskon, että vaimonkin on mukavampi pusutella, kun ei ole nenän alla mitään kutittelemassa.