1. yle.fi
  2. Uutiset

Tonttu Toljanterin joulukalenterin uudet jaksot alkavat

Tonttu Toljanteri tonttujen tonttuna on tämän vuoden TV-joulukalenteri. Toljanterin seikkailuja on katsottu edellisvuosina uusintoina, mutta nyt nähdään upouusia jaksoja, joissa Toljanterilla on salapoliisin vinkeet.

Kotimaan uutiset
Tonttu Toljanderi
Tonttu Toljanteri (Kunto Ojansivu) on monen mielestä ainoa oikea joulukalenterihahmo.Yle Kuvapalvelu

Tonttu Toljanteri on Yle TV2:n tuottama jouluaiheinen lastenohjelma. Toljanteri seikkaili televisiossa ensimmäistä kertaa 15 vuotta sitten, vuonna 1998. Näyttelijä Kunto Ojansivu on Toljanteri-asiantuntija.

- Hauskahan se on katsoa, kun Toljanteri on vähän pyöristynyt ja vanhentunut vuosien saatossa, Ojansivu nauraa.

Näyttelijän mukaan hahmo on rakas ja hän olisi mielellään ollut Toljanterin housuissa vaikka eläikään saakka. Nyt on kuitenkin päätetty toisin.

- Nyt se sitten loppuu, tämä oli ilmeisesti viimeinen, näyttelijä kertoo.

Toljanteria on moitittu pelottavaksi

Ojansivun mukaan Tonttu Toljanterin jaksoja on moitittu välillä liian pelottavaksi, mutta tämän uusimman ei pitäisi olla niin pelottava.

- Tonttu sinänsä ei ole muuttunut, vaikka aiheet muuttuvat. Joulukalenteriin on tullut vähän vakavampiakin aiheita. Pelkokin on kuitenkin sellainen asia, mitä pitää kokea ja oppia, että se voidaan voittaa. Nämäkin ovat tärkeitä asioita lapsille.

Toljanterin hahmoon ja lastenohjelmiin perehtynyt Kunto Ojansivu on ihmetellyt ohjelmien nykylinjaa.

- Nykyään on vähän hankalaa se, että nyt on kaiken maailman väkivaltapelejä. Piirretyissä putoilee päitä ja ammutaan kaiken maailman vempeleillä. Siitä en pidä ja sen takia minusta on hyvä, että Toljanteri säilytetään sellaisena, että koko perheen on helppo istahtaa hetkeksi katsomaan sitä.

Tonttu Toljanteri avaa joulukalenterin ensimmäisen luukun sunnuntaiaamuna kello 8.46.

Lue seuraavaksi