1. yle.fi
  2. Uutiset

"Jouluhässäkkää on, kuulikko"

Kemiläislähtöinen Jope Ruonansuu julkaisi fanien toiveesta joululevyn perjantaina. Joulukiireitä huumorimiehellä riittää lähes aattoon asti, mutta sitten laulaja-koomikko asettuu joulun viettoon ja sinapin keittoon.

Kotimaan uutiset
Jope Ruonansuu
Jope esiintyy viikonloppuna Rovaniemellä.Yle

– Haloo, onko Jope Ruonansuu?

–Tässä on Remu, täällä on tip-tap meininki, puhelinlangan toisesta päästä kuuluu. Juontaja Juha Peltoperä hämmentyy ja kyselee, että tulikohan nyt väärä numero?

– No on se Jope täällä, piti kato heittää vähän remutaatiota, kemiläislähtöinen laulaja-koomikko hörähtää nauruun.

Perjantaina julkaistu tuore joululevy pitää miehen kiireisenä ja keikkoja riittää ympäri Suomea.

– Hässäkkäähän tämä kuukausi on, mutta kyllä jouluun päästään rauhoittumaan ajoissa. Sitten keitellään omat sinapit, Ruonansuu naurahtaa.

Levy kuin radio-ohjelma

Ruonansuun velipoika Seppo esiintyy levyllä pukkina. Levyltä löytyy imitaatiota tutuista hahmoista ja pari uuttakin hahmoa on levyä varten harjoiteltu.

– Tälle joululevylle tehtiin spiikkejä pitkästä aikaa ja se on radio-ohjelman omainen. Uutena hahmona spiikeissä esiintyy muun muassa Timo Soini, Ruonansuu selvittää.

Jope Ruonansuu ja Porsaanperän pikkujoulut on järjestyksessään Jopen 23. studioalbumi. Levyltä löytyy muun muassa Jopen säveltämä herkempi joululaulu Varpunen ja veteraani. Kappaleeseen on tehnyt flyygelisoolon Lenni-Kalle Taipale.

Lue seuraavaksi