Yrittäjien juhlajuomatarjoilut syyteharkintaan

Sekä poliisi että tulli ovat saaneet valmiiksi esitutkinnat, jotka koskivat Etelä-Karjalan Yrittäjien alkoholin anniskelua yhdistyksen juhlassa. Asia tutkittiin alkoholirikkomuksena, veropetoksen sekä alkoholirikoksena.

Kotimaa
Viro on maantieteellisesti lähellä, mutta hintatasoltaan kaukana Suomesta.Yle

Etelä-Karjalan Yrittäjät -yhdistyksen juhlajuomatarjoilut etenevät syyteharkintaan. Etelä-Karjalan poliisi ja tulli ovat saaneet valmiiksi esitutkinnat, jotka koskivat lokakuussa 2012 pidetyn yrittäjäyhdistyksen maakunnallisen yrittäjäjuhlan alkoholin anniskelua.

Poliisi on tutkinut asiaa epäiltynä alkoholirikkomuksena. Esitutkinta on koskenut nimenomaan anniskelua ilman anniskelulupaa. Tähän rikokseen epäiltynä poliisi on kuulustellut kaikkiaan kahdeksaa henkilöä.

Alkoholirikkomuksesta voi saada sakkoja.

Ei maahantuontilupaa kaupalliseen tarkoitukseen

Tulli puolestaan on tutkinut asiaa veropetoksena ja alkoholirikoksena. Niistä voidaaan tuomita sakkoon tai enintään kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Tullin esitutkinnassa selvisi, että Etelä-Karjalan Yrittäjät -yhdistyksellä ei ollut maahantuontilupaa alkoholin maahantuonnille kaupallisessa tarkoituksessa. Tulli on kuullut kahdeksaa yrittäjäjärjestöön kuuluvaa henkilöä. Pääosaa heistä on kuultu epäiltynä rikoasiaan.

Tullin kuulustelemat henkilöt ovat kuuluneet yrittäjäyhdistyksen hallitukseen, juhlatoimikuntaan tai työvaliokuntaan.

Lisäksi tulli on kuullut kolmea muuta henkilöä.

Seuraavaksi syyttäjänvirasto päättää, nostetaanko asiasta syyte.

Etelä-Karjalan Yrittäjät tarjoili viime vuoden syksynä pidetyssä juhlassa Virosta haettua olutta ja siideriä maksullista illalliskorttia ja juomalippuja vastaan.