Onnibusin rivit rakoilevat – Rauma–Helsinki-linjan kuljettaja jätti yhteistyön

Onnibusille ostetut liput eivät ole torstaista asti ole kelvanneet Rauman ja Helsingin välisessä liikenteessä. Linjaa ajanut liikennöitsijä on purkanut yhteistyösopimuksen keskiviikkona.

Kotimaa
Onnibus-yhtiön lija-auto
Marko Melto / Yle

Halpabussiyhtiö Onnibus on menettänyt Rauman ja Helsingin välisen reittinsä erikoisella tavalla. Linjaa ajanut köyliöläinen liikennöitsijä Zei Zei Line on irtisanonut yhteistyösopimuksen Onnibussin kanssa ja ilmoittanut, että Onnibusilta ostetut liput eivät enää kelpaa.

Onnibus avasi linjan Helsingin ja Rauman välille keväällä. Linja on Zei Zei Linen nimissä. Onnibus lupaa palauttaa jo maksettujen lippujen hinnan takaisin ostajille. Yhtiö pahoittelee tapahtuneesta aiheutuvaa haittaa.

– Onneksi olemme saaneet kaikki meidän kautta lippuja varanneet kiinni eikä kukaan ole täysin pillastunut. Tämä on hyvin ikävä tilanne. Ei ole ehkä syytä avata tämän tapahtuman taustoja tässä tarkemmin, mutta lopputulos kertoo, että yhteistyö ei ole ollut parasta mahdollista laatua. Zei Zei Linen ilmoitus tuli yllätyksenä, Onnibusin toimitusjohtaja Pekka Möttö kertoo Ylelle.

Tämä on hyvin ikävä tilanne.

Onnibussin toimitusjohtaja Pekka Möttö

Onnibus on ollut riidoissa perinteisten bussiyhtiöiden kanssa muun muassa halpojen lipunhintojensa takia. Onnibus on suunnitellut myös uusien reittien avaamista muun muassa Porin ja Turun välille. Lisäksi yhtiö on mukana useiden kaupunkien sisäisen joukkoliikenteen kilpailutuksissa. Toimitusjohtaja Pekka Möttö kertoo, että Onnibus pyrkii aloittamaan uuden reitin myös Rauman ja Helsingin välille ensi kesänä.

Zei Zei Line: Jäimme isojen jalkoihin

Yhteistyösopimuksen purkaneen Zei Zei Linen toimitusjohtaja Jyrki Järvinen selittää päätöstään sillä, että yhteistyö ei toiminut.

Yhteistyö ei tuottanut sitä, mitä halusimme.

Zei Zei Linen toimitusjohtaja Jyrki Järvinen

– Kasvoimme eri teille. Yhteistyö ei tuottanut sitä, mitä halusimme. Ei tässä varsinaisia erimielisyyksiä ollut, mutta jäimme vähän niinkuin isompien jalkoihin. Tuntui, että tällä pienellä projektilla ei ollut väliä, Järvinen sanoo.

Zei Zei Line aikoo ainakin toistaiseksi jatkaa linjalla Rauman ja Helsingin välillä itsenäisenä. Ainakaan vielä ei ole tehty päätöksiä esimerkiksi yhteistyöstä Matkahuollon kanssa.