Pienen Neulamäen ensimmäiset yritykset kehuvat sijaintia

Vasarat ja naulapyssyt paukkuvat ja ruuvinvääntimet surraavat Kuopiossa Pienen Neulamäen alueella, jonne on hyvää vauhtia rakentumassa Kuopion merkittävin ja laajin työpaikka-alue.

Kuopio
Pieni Neulamäki Kuopiossa
Anja Hiltunen / Yle

Ensimmäiset yritykset ovat jo aloittaneet toimintansa Kuopion Pienen Neulamäen yritysalueella.

Kuopion kaupungin elinkeinojohtaja Heikki Ryynänen kertoo, että toimitilarakentaminen on saatu käyntiin, ja tästä vauhti kiihtyy.

Kiinnostusta alueelle rakentamiseen ovat osoittaneet paikalliset, toimintaansa laajentavat yritykset ja esimerkiksi muualla toimivat ja Kuopioon tytärtoimipaikan perustavat yritykset. Ryynänen toteaa, että oli lama tai hyvä tai huono aika, aina on yrityksiä, jotka laajentavat, kasvavat, kehittyvät ja tarvitsevat toimitiloja.

Pienen Neulamäen alueella on kasvutilaa kahdeksikymmeneksi vuodeksi, ja täydessä laajuudessaan alueella arvioidaan työskentelevän noin kuusituhatta ihmistä.

Kaupunki rakentaa alueelle kunnallistekniikan ja on esirakentanut tontit, mutta seiniä yrityksille kaupunki ei rakenna.

- Kuopio on Itä-Suomessa siinä suhteessa harvinainen kaupunki, että meillä on alueella kiinteistösijoittajia, joiden rakennuttamiin vuokratiloihin yritykset voivat mennä, Ryynänen kertoo.

Medikro Oy:n toimitusjohtaja Mikko Eloranta, Kuopion elinkeinojohtaja Heikki Ryynänen ja Medikron Kiinan-maajohtaja Jiechen Jiang katsastavat Medikron uusia  toimitiloja Pienessä Neulamäessä.
Mikko Eloranta, Heikki Ryynänen, Jiechen JiangAnja Hiltunen / Yle

Yrityksille alue tarjoaa sijainnin lähellä kaupunkia ja hyviä liikenneyhteyksiä. Astmadiagnostiikkalaitteita valmistava kuopiolainen Medikro Oy on yksi Pieneen Neulamäkeen uusia toimitiloja rakentava yritys. Rakennus valmistuu joulukuussa, ja neliöitä uusissa toimitiloissa on 1300, kun nykyisissä tiloissa Kelloniemessä niitä on 600. Myös henkilökunnan määrä on kasvanut, Medikron toimitusjohtaja Mikko Eloranta kertoo.

-Pienen Neulamäen alueelle on hienot tulevaisuudennäkymät, ja työntekijöiden ja logistiikan kannaltahan tämä on erinomainen sijainniltaan. Me toimitamme laitteita lähes 30 maahan, Eloranta toteaa.

Medikro pystyy myös verkottumaan Pienessä Neulamäessä. Naapurina toimii jo Mega Elektroniikka Oy, joka on Medikron pitkäaikainen kollega ja saman typpinen yritys.

Pienen Neulamäen alue oli aiemmin Puolustusvoimien varikkoaluetta, ja sillä on kaavoittamatonta tonttireserviä satoja hehtaareita. Kaupunki osti Metsähallituksen omistamalta alueelta maa-alueen, jolle lasketaan mahtuvaksi 600 000 kerrosneliötä. Se vastaa esimerkiksi kuuttasataa kappaletta 1000 neliömetrin kokoista hallia, Heikki Ryynänen havainnollistaa.

Ryynänen kertoo, että ensimmäistä kertaa Kuopiolla on yritysalue, jolla riittää tilaa tulevienkin vuosien kasvulle.