Kymmenet tuhannet vastustivat tasa-arvoista avioliittolakia Taiwanissa

Mielipidemittauksen mukaan kansa on jakautunut lähes kahtia kysymyksessä.

Ulkomaat

Kymmenet tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään tasa-arvoista avioliittolakia vastaan Taipein kaduilla Taiwanissa lauantaina. Poliisi ei ole antanut arviota osallistujien määrästä, mutta mielenosoituksen järjestäjien mukaan osallistujia oli jopa sata tuhatta. Mielenosoitus järjestettiin presidentin kanslian edustalla.

– Esitys muuttaisi lakia niin, että miehen ja naisen, aviomiehen ja vaimon välillä ei olisi mitään eroa. Me kunnioitamme homoseksuaaleja, mutta emme halua, että lakia muutetaan, järjestäjä Tang Chien-ming sanoi.

Taiwanin parlamentti käsittelee parhaillaan lakiesitystä, jossa käsitteet mies ja nainen sekä aviomies ja vaimo vaihdettaisiin "kahdeksi osapuoleksi" ja "puolisoksi". Taiwanilaisen tv-kanavan teettämän mielipidemittauksen mukaan 45 prosenttia kansasta vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia ja 40 prosenttia kannattaa sitä.

Taiwan on yksi Aasian vapaamielisimpiä yhteiskuntia, ja sen ihmisoikeusryhmät ovat pitkään ajaneet homoseksuaaleille oikeutta avioliittoon. Viime kuussa Taipeissa järjestettiin Aasian suurin Gay Pride -paraati. Siihen osallistui 60 000 ihmistä.

Lähteet: AFP