1. yle.fi
  2. Uutiset

Satakunnan perussuomalaisissa yllättävä vallanvaihto

SMP:n ajoilta piiriä johtanut Seppo Toriseva syrjäytettiin perussuomalaisten piirikokouksessa. Uudeksi puheenjohtajaksi nousee Kimmo Toroska.

politiikka

Perussuomalaisten Satakunnan piirin piirikokous järjesti yllätyksen syrjäyttämällä piiriä pitkään johtaneen raumalaisen Seppo Torisevan puheenjohtajan paikalta. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin luvialainen mökkitalkkari-yrittäjä, kunnanvaltuuston ja -hallituksen jäsen Kimmo Toroska. Äänestys päättyi luvuin 22-18.

Pitkäaikainen puheenjohtaja sivuun

Seppo Toriseva on johtanut Satakunnan perussuomalaisia kauemman kuin puolue on toiminut nykyisellä nimellään. Hän on liittynyt SMP:hen Veikko Vennamon aikaan vuonna 1968 ja johtanut piiriä 80-luvulta nykypäivään noin 30 vuoden ajan.

- Toki olen pettynyt. Uskon, että tässä taustalla vaikuttaa Porin seudun perussuomalaisten junailu. Meillä on ollut asetelmaa Pori vastaan muu maakunta. Olen itse ollut mukana puolueen nousuissa ja laskuissa. Nyt saavat sitten uudet ja kokemattomat yrittää pärjätä vaaleissa ja rahanhankinnassa, kunniapuheenjohtajaksi valittu ja perussuomalaisten puoluehallituksessa kevääseen asti jatkava Toriseva sanoo.

Uusi puheenjohtaja tähtää ykköspaikalle

Perussuomalaisten Satakunnan piirin uusi puheenjohtaja Kimmo Toroska sanoo, että häntä pyydettiin puheenjohtajavaaliin pari viikkoa sitten. Hän kertoo tavoitteekseen nostaa perussuomalaiset Satakunnan suurimmaksi puolueeksi ensi eduskuntavaaleissa vuonna 2015.

- Seppo on tehnyt hyvää työtä, mutta piiri on ollut vähän jämähtänyt. Tarkoitus on saada lisää jäseniä ja eloa piirin toimintaan. Haluan yhtenäistää piiriä, jotta Porin ja muun maakunnan vastakkainasettelu vähenee, Toroska sanoo.

Lue seuraavaksi