Bangkokin mielenosoitukset ovat muuttumassa väkivaltaisiksi

Uutistoimisto AFP:n mukaan yksi on kuollut ja kolme loukkaantunut hallituksen vastustajien ja kannattajien välisessä ammuskelussa

Ulkomaat

Thaimaassa hallituksen vastustajien ja kannattajien väliset yhteenotot ovat muuttuneet ensimmäistä kertaa väkivaltaisiksi. Pääkaupungin kadulla on ammuskeltu lauantai-iltana paikallista aikaa, ja uutistoimisto AFP:n mukaan ainakin yksi ihminen on kuollut ja kolme loukkaantunut. Sanomalehti The Bangkok Post (siirryt toiseen palveluun) kertoo toimittajansa kuulleen myös räjähdystä muistuttaneen äänen.

Tilanne pääkaupungissa on kiristynyt entisestään sen jälkeen, kun hallituksen vastaisten mielenosoitusten johtajat ovat kehottaneet kannattajiaan valtaamaan sunnuntaina kaikki ministeriöt, valtion tietoliikennevirastot ja muut valtion laitokset. Kohteena ovat myös pääministeri Yingluck Sihinawatran puolueen toimistot, poliisin päämaja ja eläintarha.

Poliisin mukaan kaupunkiin on kutsuttu 3 000 sotilasta vahvistamaan turvallisuutta. Yingluckin vastustajat ovat osoittaneet Bangkokissa mieltään useiden päivien ajan ja mielenosoituksia on ollut myös muualla maassa.

Lähteet: AFP, AP