1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Onko tässä enää mitään järkeä - Auton hoitoon lähes sata erilaista tuotetta

Autoilu ei ole ilmaista, mutta autosta huolehtiminenkin voi tulla kalliiksi, jos markkinamiehiä uskoo. Löysimme pelkästään yhden autovalmistajan omasta tarjonnasta likipitäen 60 erilaista autonhoitotuotetta.

liikenne
Auton peräkontti.
Yle

Pelkästään lasin pesuun on tarjolla kymmenkunta erilaista tuotetta. Ikkunanpesuaine erikseen talvelle ja kesällä, tabletteina tai puhdistusliinoina. Lisäksi myytävänä on teholasinpuhdistajaa.

Tarjolla on myös erikseen öttiäisen iskeymiä varten hyönteisirrote. Lisäksi saatavana on lasinpesuainetta ilman jäätymisenestoa, ja erikseen vielä huurteenpoistoainetta.

Lasien kiillottamiseen voi hankkia puhdistavaa lasinkiillotusainetta. Puhdistamista varten on omat työvälineensä, esimerkiksi puhdistin teleskooppikahvalla.

Auton peseminen autoshampoolla on verkkokeskustelujen perusteella vanhanaikaista.

Nyt on muotia tutkia, käyttääkö ensin esim. "tar removeria", pienpoistajaa vaiko jotain esipesuainetta, pesuvahaa, puhdistusainetta vanteille, muoviosille, kromiosille, nahalle, moottorille, mattapinnoille, matoille, tekstiileille ja sisäpinnoille.

Mattapinnoille on oma tuotesarjansa. Kokonaisia hoitosarjoja on saatavana erikseen erikseen kesä- ja talvikäyttöön.

Parikymmentä eri työvälinettä

Mikrokuituliinojakin tarjotaan erikseen sisä- ja ulkopintoihin.

Mikrokuituliinojen lisäksi tarjolla on valikoima erilaisia sieniä ja säämisköjä, lasinpuhdistinta teleskooppikahvalla, kokoontaitettavaa monitoimiämpäriä, vanneharjaa, jääkaavinta, jääkaavinta teleskooppikahvalla, kiillotusliinoja, nahanhoitoliinoja ja hyönteisirrotesientä, epäkeskokonetta, lampaanvillakiillotuskinnasta ja perinteistä pesusientä...

Maalipintaan tarjolla on ainakin "savea", maalispraytä, maalipuikkosarjaa, autoshampoota, autovahaa, express-vahaa, nanovahaa, mattavärivahaa, värivahaa, kovavahaa, detaileria, rapid detaileria, hoitosarjaa, sport-sarjaa.

Lisäksi tarjolla on muun muassa auton kiillotusainetta - erikseen vahojen lisäksi!

Renkaiden kiillottamiseen oma purkki

Jopa renkaille on oma aineensa, rengaskiilto. Joko olet poistanut autostasi silikonit? Ne saa pois erityisellä silikoninpoistoaineella.

Lukkosula meinasi unohtua - ja silikonisuoja tiivisteille! Niin ja onhan myytävänä myös "myrkkyjä" ilmastoinnin puhdistamiseen, hajun poistoon, sisäilman raikastamiseen ja niin edelleen.

Avoautoon ja lähinnä sen kattoon on tietysti tarjolla useampi oma tuotteensa ja tuotesarjansa. Kokonaan oma lukunsa ovat bensiinin ja dieselin lisäaineet.

Esimerkki suomalaiselta keskustelupalstalta (siirryt toiseen palveluun)kertoo hyvin, miten pitkälle auton pesun hifistelyssä voi mennä.

"Detar tosiaan poistaa pien ym vastaavan sitkeämmän lian auton pinnalta, siis sellaisen jota vahva liuotinpesukaan ei poista Tämän jälkeen deiron käsittely, joka siis poistaa metallihiukkaset maalipinnalta, aineen kun suihkuttaa pinnalle ja odottaa jonkunaikaa niin metallin huomaa violetteina pisteinä maalipinnalla, huuhtelu ja homma sillä selvä. Se että tarvitaanko tämän jälkeen vielä savea onkin sitten jo aika makuasia, monet käyttää vielä varmuuden vuoksi savea mutta kaikki ei. Nythän pinta pitäisi olla jo suht puhdas niin ei ole enää niin suurta riskiä tehdä naarmuja savella. Mutta meneekö savi jo liioittelun puolelle tässä vaiheessa, makuasia."

Lue seuraavaksi