1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähkö

Etelä-Karjalassa 5000 sähköttä

Pahimmillaan sähköttömiä oli pelkästään Lappeenrannan Energian alueella vajaat 10 000. Pahin tilanne aamulla viiden aikaan oli Savitaipaleella ja Taipalsaarella, joissa molemmissa oli 1400 sähkötöntä taloutta.

Kuva: Yle

Etelä-Karjalan alueella on Oskari-myrskyn jäljiltä noin 5000 taloutta ilman sähköä. Pahin tilanne oli Savitaipaleella ja Taipalsaarella, joissa molemmissa sähköttömiä oli viiden aikaan aamulla noin 1400.

Joutsenossa sähköttömiä talouksia on noin 600, Lappeenrannassa 700, Lemillä 900, Ylämaalla 400, Ruokolahdella vajaa 200, Rautjärvellä ja Luumäellä noin 50. Parikkalassa ja Imatralla ei energiayhtiöiden internetsivujen mukaan ole yhtään sähkötöntä taloutta.

Lappeenrannan Energia tiedottaa, että näin aamulla huoltomiehet pyrkivät säilyttämään sähköt ensisijaisesti taajama-alueilla ja levittämään korjaustöitä sitten kohti reuna-alueita. Liukas keli haittaa liikkumista maastossa.

Korjaustöissä on pelkästään Lappeenrannan Energian alueella noin 20 asentajaa. Vikojen korjaamiseen arvioidaan menevän koko maanantaipäivä.