1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sähköviat pääosin korjattu Pirkanmaalla

Oskari-myrsky katkaisi sähköt tuhansilta Pirkanmaallakin. Suurin osa vioista ajoittui sunnuntain puolelle. Loukkaantumisilta on vältytty.

Oskari-myrsky on katkonut sähköjä illan ja yön aikana Pirkanmaalla.

Esimerkiksi Elenian verkossa sähköttömiä asiakkaita oli pahimillaan vajaat 9 000. Nyt viat on pääosin saatu korjattua, mutta esimerkiksi Orivedellä ja Urjalassa on vielä joitakin satoja asiakkaita ilman sähköä. 

– Ensimmäiset häiriöt Elenian verkossa syntyivät Pohjanmaalla loppuiltapäivästä ja siitä tilanne laajeni ja jatkui aina puolilleöin, kertoo Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas.

– Onneksi kävi niin, että Oskari jäi Eino-myrskyn pikkuveljeksi. Siitä kertoo sekin, että vaikka yöllä on ollut säkkipimeys, niin työt ovat edenneet niin, että aamun valjetessa valtaosin kaikki on taas normaalisti, Kuusela-Opas jatkaa.

Kaikilla yhtiöillä katkoksia

Muidenkin Pirkanmaalla toimivien sähköyhtiöiden alueilla oli illalla ja yöllä häiriöitä.

Fortumilla oli ennen puoltayötä Sastamalan suunnalla joitakin satoja sähköttömiä asiakkaita - aamuun mennessä viat oli saatu korjattua. Leppäkosken Sähkön alueella vikoja oli Parkanon seudulla, jossa muutamia satoja asiakkaita oli ilman sähköä tunnista kahteen.

Pohjoisella Pirkanmaalla toimivan Koillis-Satakunnan Sähkön alueella yhteensä paria tuhatta asiakasta häirinneet viat alkoivat alkuillasta ja ne saatiin korjattua kello 23:een mennessä.

Tampereen Sähkölaitoksen asiakkaat puolestaan kärsivät katkoksista muun muassa Annalassa ja Kaukajärvellä. Pisimpään vikoja esiintyi Pohjois-Teiskossa, jossa kaikki sähköt saatiin palautettua ennen puoltayötä.

Kaatuneista puista hälytyksiä

Pirkanmaan pelastuslaitokselle kovan tuulen aiheuttamia tehtäviä kertyi illan aikana kolmisenkymmentä. Hälytykset painottuivat pohjoiselle ja itäiselle Pirkanmaalle ja koskivat puiden kaatumisia.

Tilanne rauhoittui jo eilisen puolella ja loukkaantumisilta vältyttiin.