Kymenlaaksossa satoja talouksia ilman sähköä

Kymenlaakson Sähkö ja KSS Verkko ovat korjanneet yön aikana myrskyn aiheuttamia sähkökatkoja. Enimmillään yhtiöillä on ollut lähes 20 000 sähkötöntä asiakasta.

sähkökatkot
Sähkölinjalle kaatunut puu.
Jani Ilola / Yle

Sähköyhtiöt ovat korjanneet sähkökatkoja sunnuntai-illan myrskyn jäljiltä. Tällä hetkellä Kymenlaaksossa on jäljellä vielä vajaa tuhat taloutta ilman sähköä.

KSS Energian ja Kymenlaakson Sähkön asiakkaista on ollut enimmillään lähes 20 000 taloutta ilman sähköä. Aamuun mennessä suurin osa vioista on saatu korjattua.

– Pahimmat alueet ovat olleet läntisen Orimattilan ja Loviisan seudulla. Pyhtäällä ja Utissakin on ollut melko isoja katkoksia, kertoo Kymenlaakson Sähkön käyttöpäällikkö Harri Nummenpää.

Kymenlaakson Sähköstä arvioidaan, että viimeöinen myrskytuuli riehui alueella kovemmin kuin parin viikon takaisen Eino-myrskyn aikana.

– Sen huomasi siitä, että puut, jotka kaatuivat sähköjohdoille, olivat isompia. Nyt on ollut sellaisia paikkoja, että sähköjohtimet ovat menneet kokonaan poikki ja on useita paikkoja, missä pylväät ovat katkenneet, kertoo Kymenlaakson Sähkön käyttöpäällikkö Harri Nummenpää.

Kymenlaakson pelastuslaitos on saanut myrskyn jäljiltä kymmeniä ilmoituksia teille kaatuneista puista. Henkilövahingoilta on kuitenkin vältytty.