Koululaiset lakossa Seinäjoen Hyllykalliolla

Seinäjoen Hyllykallion koululaiset ovat lakossa. Vanhempien organisoimalla kolmipäiväisellä koululakolla halutaan vauhdittaa koulun sisäilmaongelmien ratkaisua.

Kotimaa
YLE / Olli-Pekka Salli

Seinäjoen Hyllykallion koululla alkoi maanantaiaamuna Vanhempien organisoima koululakko. Lakon on tarkoitus kestää kolme päivää.

Mielenilmauksen pontimena ovat Hyllykallion koulun jatkuvat sisäilmaongelmat, joihin puuttumista huolestuneet vanhemmat haluavat vauhdittaa.

Pintapuolisia tutkimuksia on tehty jo ihan tarpeeksi. Nyt toivomme, että avattaisiin rakenteita.

Anne Ahokas-Sironen

Kolmipäiväiseksi kaavailtuun koululakkoon osallistunee puolet hiukan yli 300 oppilaasta, arvioi maanantaiaamuna yksi lakkoa organisoineista vanhemmista.

- Nämä ovat arvailuja. Tässä on viikonlopun aikana ehditty vasta lakosta tiedottaa, kertoo Anne Ahokas-Sironen, joka on yksi Hyllykallion koululaisten vanhemmista.

Oppilaiden opiskelu ei kuitenkaan lakkoon pysähdy. Ainakin Anne Ahokas-Sironen kertoi pitävänsä lapsilleen kotiopetusta illalla töidensä jälkeen.

Rakenteiden tutkimista kaivataan

Sisäilmaongelmat ovat tuntuneet koulua päivittäin käyttävien oppilaiden ja opettajien arjessa jo vuosikausien ajan, arvioi Anne Ahokas-Sironen. Tutkimuksiakin on tehty, mutta nyt kaivataan tarkempaa syyniä.

- Syitä ei ole vielä löytynyt. Koska oireilua on ja opettajia ja oppilaitakin siirretään toisille kouluille, niin kyllä nyt pitäisi lisätä tutkimusten määrää, kertoo Anne Ahokas-Sironen.

Lakkoa organisoineet vanhemmat toivovat myös aiempaa järeämpiä tutkimusmenetelmiä.

- Pintapuolisia tutkimuksia on tehty jo ihan tarpeeksi. Nyt toivomme, että avattaisiin rakenteita muun muassa musiikkiluokasta, josta löytyi viime viikolla vesivahinko, toivoo Anne Ahokas-Sironen.