Joulupolku vie Tornioon

Tornion ja lähikuntien lasten joulutapahtuma Joulupolku järjestetään tänä vuonna kymmenennen kerran. Juhlavuotena Joulupolussa on mukana ennätysmäärä tapahtumia, vapaaehtoisryhmiä, järjestöjä sekä yhdistyksiä.

Kotimaa
Jouluikkuna
Seminaarinmäen koulun 4-luokkalaiset sisustivat Joulupolku-tapahtumaan liittyvän jouluikkunan.Risto Koskinen / Yle

Tornion Joulupolku-tapahtumaa on järjestetty jo kymmenen vuotta. Kaupunginkirjaston työntekijät Tiina Höynälä ja Tuula Liisanantti kertovat, että tapahtuman tavoitteena on tarjota lapsille ja lapsiperheille perinteistä joulun sanomaa huokuva tapahtuma.

Tänä vuonna Joulupolun ohjelmassa on muun muassa seurakunnan Tiernapoika-ryhmiä, Lucia-kulkue, musiikki- tanssiesityksiä, nukketeatteria, askartelua ja seurakunnan tervehdys.

- Odotamme tapahtumaa jo Innoissaan. Meillä on perinteisesti ohjelmassa hieman rauhallisempi osuus, mutta vastapainona myös kunnon vipinää. Meillä on esimerkiksi tanssiesityksiä niin sisällä kuin ulkona ja Rovaniemeltä paikalle saapuu nukketeatteri. Lisäksi Peräpohjolan opiston opiskelijat toteuttavat ulos joulupolku-seikkailuradan, kaksikko kertoo.

Juhlavuoden tapahtumaan odotetaan 1500-2000 kävijää. Höynälä paljastaa, että Joulupukkikin on lupautunut käymään paikan päällä.

Joulupolku järjestetään Tornion Rajakartanon alueella lauantaina 14. joulukuuta kello 12-16.