1. yle.fi
  2. Uutiset

Kari-Pekka Toivonen on Oulun uusi teatterinjohtaja

Oulun kaupunginteatterin hallitus valitsi Kari-Pekka Toivosen uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Toimitusjohtaja Tuija Hyppönen löytyi omasta talosta.

kulttuuri
kari-pekka toivonen
Matti Vahtera

Tunnettu näyttelijä Kari-Pekka Toivonen on valittu Oulun kaupunginteatterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Toivonen toimii tällä hetkellä Turussa Linnateatterin taiteellisena johtajana. Myös Oulun kaupunginteatterin aiempi taiteellinen johtaja Mikko Kouki tuli Ouluun Linnateatterista.

Maanantaina Oulun kaupunginteatterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi valittu Kari-Pekka Toivonen on näytellyt useissa kotimaisissa elokuvissa ja työskennellyt useissa teattereissa. Hänen viimeisimmät elokuvaroolinsa ovat olleet muun muassa elokuvissa Varasto ja Vares - Kaidan tien kulkijat. Hän on ollut vierailevana näyttelijänä mm. Helsingin kaupunginteatterissa, Ryhmäteatterissa ja Linnateatterissa.

Hän on myös ohjannut muun muassa Linnateatterissa, Saaristo-Oopperassa ja Teatterikorkeakoulussa. Lisäksi hän on opettanut TEAK:ssa vuodesta 2001 ja toiminut näyttelijäntyön lehtorina vuosina 2003 – 2010. Toivonen on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi vuonna 1994.

Oulun kaupunginteatteri Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tytti Tuppurainen perustelee Toivosen valintaa monipuolisuudella. Sen sijaan Oulun kaupunginteatterin näyttelijäyhdistys suhtautui kriittisesti Toivosen valintaan.

Toimitusjohtajaksi valittu Tuija Hyppönen on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi ja on toiminut Oulun kaupunginteatteri Oy:n hallintopäällikkönä vuodesta 2009 alkaen ja aiemmin muun muassa projektisuunnittelijana Oulun kaupungilla ja Oulun Konttorilla.

Lue seuraavaksi