1. yle.fi
  2. Uutiset

Irronnut sähköjohto teki karmeaa jälkeä: neljä eläintä kuoli ojaan

Katkennut johto on hengenvaarallinen. Maskussa asiasta saatiin sunnuntaina muistutus.

Kotimaan uutiset
Kolme supikoiraa ja kuollut hirvikoira ojassa
Riku Rousku

Katkennut sähköjohto on vakava turvallisuusriski. Maskussa asiasta saatiin sunnuntaina karu esimerkki, kun maassa roikkunut johto aiheutti hirvikoiran ja kolmen supikoiran kuoleman.

Maskulainen Riku Rousku jakoi Facebookissa kuvia tapauksesta, jotta ihmiset ymmärtäisivät rikkinäisten ja roikkuvien sähköjohtojen vakavuuden.

Siihen ojaan olisi voinut kuka tahansa mennä  ihmettelemään kuolleita raatoja tai muuten kävellä ojaa pitkin

- Talon kiinteistön sisäinen sähköjohto oli katkennut jossain vaiheessa. Siinä oli jännite päällä ja se lojui ojassa, kertoo Rousku tapahtumista.

Kolme supikoiraa oli kuollut sähköiskuun jo aikaisemmin. Sunnuntaina hirvikoira oli liikkeellä hirven perässä. Hirvi kulki läheltä ojaa, koira kiinnostui supikoirista ja meni itsekin veteen.

- Kyllä se saman tien siihen kuollut on, pudonnut suoraan paikalleen jaloiltaan, Rousku sanoo.

Katkenneeseen johtoon on pidettävä riittävä etäisyys

Sähköjohto oli ilmeisesti ollut paikoillaan jo jonkin aikaa, sillä siitä oli ajettu ylitse traktorilla. Ojassa lojuva johto oli hengenvaarallinen myös ihmisille.

- Siihen ojaan olisi voinut kuka tahansa mennä ihmettelemään kuolleita raatoja tai muuten kävellä ojaa pitkin. Ei olisi montaa askelta ottanut, näin ainakin Fortumin vikapäivystäjä totesi, kun tuli tekemään johdon jännitteettömäksi, Rousku sanoo.

Sähköyhtiöt varoittavat irronneista johdoista. Niistä on pysyteltävä vähintään kahdenkymmenen metrin päässä ja ilmoitettava viipymättä.

Lue seuraavaksi