Aino-Kaisa Saarinen lupaa: "Tulossa on aikkumaista liukua sukselle"

Rukalla yllätyssijoituksen napannut hollolalaishiihtäjä uskoo kisakuntonsa kasvavan, kun palautuminen lähtee vauhtiin ja alle tulee lisää onnistuneita startteja. Saarinen pitää mahdollisena ja jopa todennäköisenä paluuta maailman huippuhiihtäjien joukkoon.

urheilu
Aino-Kaisa Saarinen kuvassa
Lehtikuva

Hollolassa asuva hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen uskoo nousevansa tällä kaudella takaisin lajin huipulle.

Viime viikonvaihteessa Rukalla vapaalla hiihtotavalla 13:nneksi sivakoinut Saarinen kertoo suorituksen tehneen hyvää etenkin itseluottamukselle ja olleen vapaalla hänen paras hiihtonsa pariin vuoteen.

Hän uskookin vahvasti mahdollisuuksiinsa palata maailman parhaiden naishiihtäjien joukkoon, kunhan pysyy terveenä.

- Jos ja kun palaudun ja tulee hyviä startteja, minuutti kympillä lähtee helposti, kun puristaminen jää pois ja rentous löytyy. Löytyy aikkumaista liukua sukselle. Se on erittäin kiinniotettavissa oleva ero, mutta onnistua pitää. Kun minuutti on pois, silloin ratkaisevat päivän kunto ja suksi.

Kun minuutti on pois, silloin ratkaisevat päivän kunto ja suksi.

Aino-Kaisa Saarinen

Treeninarkomaaniksi tunnustautuva Saarinen vannoo kisojen välillä lepäämisen ja palautumisen nimiin. Hän on oppinut, että lepojaksolla pitää vain olla.

- On pitänyt keksiä kaikkea. Italian korkeanpaikan leirin jälkeen olin viikon Lanzarotella, etten innostu kotona lepojaksolla siivoilemaan tai puuhaamaan muuta. Rentous puolestaan löytyy pääkoppaan, kun onnistun kisoissa.

Saarinen ottaa vapaa-ajalla etäisyyttä hiihtoon lukemalla. Nyt menossa on Victor Hugon_ Kurjat_. Leireillä hän käy kaupungilla kävelyillä. Ja soittelee kotiin.

Koko syksyn tiukkaa harjoitusaikataulua noudattanut Saarinen kertoo, ettei ole juuri ehtinyt lokakuun alun jälkeen viettää aikaa kotonaan Hollolassa.

- Nyt kun lähden reissuun, tulen kotiin jouluksi. Sitten olen kolme päivää kotona, kunnes alkaa Tour de Ski. Ei kotona kerkeä hirveästi käydä, mutta se kuuluu tähän.