Tulipalon seuraus: Kemin kaupunginteatterin suuri näyttämö kiinni loppuvuodeksi

Kemin kulttuurikeskuksessa viikonloppuna sattunut tulipalo aiheutti harmia myös kirjastossa, jossa joudutaan siivoamaan 180 000 teosta noesta.

Kuva: Kyösti Vaara / Yle

Kemin kaupunginteatterin kaikki loppuvuoden näytökset suurella näyttämöllä on peruttu viikonloppuna sattuneen tulipalon vuoksi. Teatterinjohtaja Sarianne Paasosen mukaan osa näytöksistä voidaan siirtää pienelle näyttämölle.

Paasosen mukaan korvaavien esitystilojen käyttömahdollisuudet selvitetään tämän viikon aikana.

Kaupunginteatterissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä syttynyt tulipalo vahingoitti teatterin suuren näyttämön teknistä tilaa ja aiheutti muun muassa savu- ja vesivahinkoja kirjastossa. Maanantaina kaupunginteatterissa piti olla kaksi vierailunäytöstä, jotka siirtyvät Kemin Pirtille.

Kulttuurikeskuksen savun vuoksi joudutaan myös puhdistamaan kirjaston kirjoja sekä teatterin ja auditorioiden istuimia.

- Kirjastossa ei oikeastaan päälle päin näy mitään, mutta kun sormella pyyhkii, niin nokea tarttuu. Me joudumme siivoamaan ja kun meillä on 180 000 kappaletta aineistoa, niin siinä menee aikaa. Ei ole vielä selvillä kuka työn tekee, kirjastotoimenjohtaja Hilkka Heikkinen kuvailee tilannetta.

Palo syttyi teatteriravintolassa

Peräpohjolan poliisilaitos on aloittanut palon tutkinnan. Alustavien tutkimusten perusteella palo on saanut alkunsa teatteriravintolasta. Sieltä palo on levinnyt kaapeleita pitkin teatterin tarkkaamon puolelle.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta.

Koko kulttuurikeskus on suljettuna tämän viikon tulipalosta levinneen noen vuoksi.