1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalaisten uusi piirijohtaja: "Enää emme junaile, vaan olemme kavereita"

Perusuomalaisten Satakunnan piirissä koettiin pienoinen yllätys lauantaina, kun vanha konkari Seppo Toriseva syrjäytettiin Kimmo Toroskan tieltä. Uusi puheenjohtaja pyrkii yhdistämään Satakunnan perussuomalaiset yhdeksi joukkueeksi.

politiikka

Satakunnan perussuomalaisissa tapahtui viikonloppuna yllättävä vallanvaihto. Raumalainen Seppo Toriseva ehti johtaa piiriä 30 vuotta eli jo ajalta, jolloin perussuomalaiset olivat vielä SMP.

Torisevan paikan vei luvialainen Kimmo Toroska. Hän kiistää, että hän olisi kalastanut porilaisten perussuomalaisten kannatuksen raumalaisen Torisevan nenän edestä.

- Nyt emme enää junaile, vaan olemme kaikki kavereita. Jos ennen on ollut jotain kyräilyä, niin nyt kaikki paikallisyhdistykset tehdään töitä yhdessä.

Me oltiin viime eduskuntavaaleissa toisena täällä, hyvin lähellä demareita. Minä haluan, että tämä porukka nousee ykköseksi.

Kimmo Toroska

Toroskan tavoitteena on yhdistää Satakunnan paikallisyhdistykset työstämään samaa tavoitetta, joka on yksiselitteinen: olla Satakunnan isoin puolue seuraavissa eduskuntavaaleissa.

- Me oltiin viime eduskuntavaaleissa toisena täällä, hyvin lähellä demareita. Minä haluan, että tämä porukka nousee ykköseksi.

Torisevan saappaiden täyttäminen iso työ

Uuden puheenjohtajan pesti alkaa ensi vuoden alussa. Toroska myöntää, että Torisevan saappaiden täyttämisessä tulee olemaan iso työ.

Kaikkihan ei tästä välttämättä tykännyt, mutta suurin osa oli sitä mieltä, että kannattaa lähteä koettamaan, jotta saataisiin uutta verta kehiin. Tässä sitä nyt ollaan.

Kimmo Toroska

- Seppo on tehnyt niin paljon piirin hyväksi, että luulen minulla menevän jonkun aikaa ennen kuin pystyn haastamaan kokonaan tämän meidän piirin. Mutta kun päästään vauhtiin, niin uskon että saadaan kannatusta lisättyä entisestään, Toroska pohtii.

Toroska pitää tärkeänä, että uskalletaan haastaa pitkäänkin eri asemissa toimineita henkilöitä.

- Kaikkihan ei tästä välttämättä tykännyt, mutta suurin osa oli sitä mieltä, että kannattaa lähteä koettamaan, jotta saataisiin uutta verta kehiin. Tässä sitä nyt ollaan.

Lue seuraavaksi