Poliisi ampui ensimmäistä kertaa ihmisen Islannissa

Noin 320 000 asukkaan saarivaltiossa on yksi maailman alhaisimmista rikosasteista, ja vastaavaa ei ole tapahtunut aiemmin.

Ulkomaat
Poliiseja ampumispaikalla.

Islannissa poliisi on ampunut ensimmäistä kertaa ihmisen kuoliaaksi. Poliisin ensimmäisessä aseistetussa operaatiossa kuoli hieman alle 60-vuotias mies.

Noin 320 000 asukkaan saarivaltiossa on yksi maailman alhaisimmista rikosasteista, ja poliisi joutuu ottamaan aseen edes esiin äärimmäisen harvoin.

Poliisijohtaja Haraldur Johannessen kertoi tiedotustilaisuudessa, että vastaavaa ei ole aiemmin tapahtunut Islannin historiassa.

Poliisin luoteihin kuollut mies oli ampunut haulikolla useita kertoja asunnossaan varhain maanantaiaamuna. Poliisi joutui evakuoimaan itäisessä Reykjavikissa sijaitsevan talon asukkaat.

Kun poliisi ei saanut yhteyttä mieheen, ampuivat he kyynelkaasua asuntoon yrittäen saada miehen liikkeelle. Tämä ei auttanut, vaan mies alkoi ammuskella asunnon ikkunoista ympäriinsä.

Tässä vaiheessa poliisin erikoisjoukot menivät asuntoon ja ampuivat lopulta miehen. Mies ehti ampua poliiseja, mutta nämä eivät loukkaantuneet.

Johannessen sanoo poliisin olevan pahoillaan tapahtuneesta, ja esittää osanoton miehen perheelle.

Islannin viranomaiset tutkivat, miksi mies alkoi ampua ja oliko hän alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alainen.

Lähteet: AFP