1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lauttaranta, Turku

Turku nostaa venepaikkojen taksoja

Venapaikkojen hinnat nousevat Turussa. Ulkopaikkakuntalaisille paikka maksaa turkulaisia enemmän. Yleinen veneenlaskupaikka muuttaa opastuskeskus Tammenterhon edustalle.

Lauttaranta, Turku
Moottorivene kiinnitettynä laituriin.
Yle

Turun kaupunki nostaa venepaikkojen taksoja 3-10 prosenttia. Vierasvenesatamassa hinnoittelu on muutettu veneen leveyden ja kuukauden mukaan.

Turkulaiset venepaikan hakijat ovat etusijalla vene- ja talvisäilytyspaikkoja jaettaessa. Ulkopaikkakuntalaisilta venepaikkamaksut ovat 40 % ja yrityksiltä 80 % turkulaisten hintoja korkeammat.

Yleinen veneenlaskupaikka muuttuu keväällä 2014. Uusi paikka on Ruissalon opastuskeskus Tammenterhon edustalla.

Venepaikkojen palveluita on kohennettu

Kiinteistöliikelaitos on viime vuosina parantanut venepaikkojen palveluita. Lauttarannan laiturit ja aidat on kokonaan uusittu ja paikat on muutettu aisapaikoiksi. Lisäksi laitureille tuli vesi- ja sähköpisteet, uusittiin valaistus ja septitankin tyhjennysasema. Uittamolla on jo aikaisemmin muutettu paikat aisoiksi ja laitureille tuotu vesi ja sähkö. Molemmissa paikoissa on myös jätteiden keräyspisteet. Ensi keväänä Lauttarantaan saadaan kameravalvonta.

Veneilykausi alkaa toukokuun alussa tai kun paalutus- ja kunnostustyöt on tehty. Venepaikkoja on Uittamon venesatamassa noin 220, Lauttarannan venesatamassa noin 270 ja Aurajoessa noin 76. Lauttarannassa on myös noin 140 talvisäilytyspaikkaa.

Venepaikkojen vuokrausaste oli vuonna 2013 Uittamon ja Lauttarannan venesatamissa noin 80 %, Aurajoessa noin 85 % ja talvisäilytyspaikoilla noin 95 %.

Lue seuraavaksi