Hyppää sisältöön

Suomalaisten luottamus Yleen vahvistui

Kyselytutkimuksen mukaan yhdeksän kymmenestä suomalaisesta kokee Ylen etenkin yhteiskunnallisesti tärkeäksi.

Kansan enemmistö, 90 prosenttia suomalaisista luottaa Yleen, kertoo tuore kyselytutkimus.

Luottamus Yleen on kasvanut kaikissa ikäryhmissä. Kahden vuoden takaisessa mittauksessa Yleen luotti 72 prosenttia suomalaisista.

Suomalaiset pitävät Yleä viidenneksi luotetuimpana yhteiskunnallisena toimijana Suomessa. Samalla sijalla ovat puolustusvoimat ja Punainen Risti. Eniten Suomessa luotetaan edelleen poliisiin. Jaetulla kakkossijalla ovat koululaitos, presidentti ja yliopisto.

Edellisessä mittauksessa Yle sijoittui vasta seitsemänneksi.

Kotimaisen sisällön tarjoaminen tärkeintä

Kyselytutkimukseen vastanneet kokevat Ylen tärkeimmiksi julkisen palvelun median tehtäviksi kotimaiset ja turvalliset lastenohjelmat ja sisällöt, erityisryhmien palvelut sekä ylipäänsä kotimaisen ja omalla äidinkielellä tuotetun sisällön.

Vastaajista 75 prosenttia kokee saavansa Ylen tarjonnasta vastinetta Yle-veromaksulleen vähintään melko hyvin. Yle-vero myös tunnetaan hyvin. Suomalaisista 79 prosenttia tietää, miten Yleä rahoitetaan ja 71 prosenttia on tyytyväisiä rahoitustapaan.

TNS Gallup haastatteli tutkimusta varten runsaat tuhat yli 15-vuotiasta suomalaista lokakuussa. Tulosten virhemarginaali on 1–3 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

.
.