1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Jyväskylä sai lisäaikaa vastata bussivalitukseen

Markkinaoikeus on antanut Jyväskylän kaupungille lisäaikaa jättää vastine paikallisliikenteenkilpailutuksesta tehtyyn valitukseen. Jyväskylä valitsi lokakuussa paikallisliikenteen järjestäjäksi Onnibusin. Tilanne mutkistui, kun kilpailutuksen hävinnyt Jyväskylän Liikenne valitti markkinaoikeuteen.

Jyväskylä
Bussikuski Jyväskylän liikenne Onnibus

Jyväskylän kaupungin piti alunperin jättää vastine Jyväskylän Liikenteen valitukseen tällä viikolla. Markkinaoikeus kuitenkin myönsi kaupungille lisäaikaa ensi viikon keskiviikkoon asti. Apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto kertoo, että lisäaikaa haettiin, koska vastine haluttiin käsitellä kaupunginhallituksessa.

– Kysymys on kokonaisarvoltaan lähes 120 miljoonan euron hankinnasta. Oikeudellisestikin kysymys on jossain määrin monimutkainen, Koivisto kertoo.

Selvitettävänä on kaksi vaihtoehtoa: joko täytäntöönpanoluvan hakeminen kilpailutukselle valituksesta huolimatta tai oikeuskäsittelyn odottaminen.

– Mikäli jäämme odottamaan valituksen käsittelyä, meidän täytyy tehdä jonkun toimijan kanssa tilapäinen sopimus, jolla varmistetaan, että joukkoliikenne hatkuu ensi heinäkuussa. Nyt siis pohditaan kumpi on järkevämpi etenemistapa, ja millaisia riskejä näihin sisältyy, Koivisto painottaa.

Käytännössä riskit liittyvät rahaan. Mikäli Jyväskylän kaupunki hakee päätökselle täytäntöönpanoluvan ja Jyväskylän Liikenteen valitus menee läpi, Jyväskylän kaupunki voi joutua maksamaan Jyväskylän Liikenteelle korvausta yli kymmenen miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi