Jukureiden kapteeni Pasi Järvinen: "Joukkue halusi Pikkaraisen jatkavan"

Mikkelin Jukureiden Mestisjoukkue olisi halunnut päävalmentaja Jarno Pikkaraisen jatkavan joukkueen päävalmentajana. Joukkue kokousti tiistaina pari tuntia ja yksimielisesti päätyi antamaan täyden tukensa Pikkaraiselle baarinujakoinnista huolimatta. Jukureiden seurajohto kuitenkin erotti päävalmentajana toimivan Jarno Pikkaraisen tehtävistään myöhään tiistai-iltana.

urheilu
Jukurikapteeni Pasi Järvienen.
Petri Vironen tapasi Jukurikapteeni Pasi Järvisen keskiviikkona heti aamusta. Kuuntele haastattelu täältä.

Mikkelin Jukureiden Mestisjoukkueen kapteeni Pasi Järvinen heräsi keskiviikkoaamuun hieman huonosti nukutun yön jälkeen.

- En ihan niin sikeästi nukkunut kuin yleensä. Kyllä olisin halunnut aloittaa pelipäivän muuten kuin radiohaastattelulla, joka koskee päävalmentajan erottamista nujakoinnin takia, Järvinen harmitteli.

Järvisellä ei ole täysin selkeää kuvaa päävalmentaja Jarno Pikkaraisen eroon johtaneista lauantaisista tapahtumista.

- Meidän pelaajilla oli hyväksyntä käydä syömässä ulkona ja muutamalla oluella lauantaina. Osa pelaajista ja valmentaja olivat kohdanneet pikkutunneilla ulkona. Ja jotain sellaista siellä on tapahtunut, että se ei ollut missään muodossaan hyväksyttävää, Järvinen kertoo. Mies ei itse ollu paikalla nujakoinnin sattuessa.

Järvisen mukaan sarjatasosta ja maasta riippumatta on ihan normaalia, että joukkueen pelaajat saavat käydä ulkona syömässä kesken sarjakauden.

- Fiksusti ulkona käyminen kuuluu tähän toimenkuvaan. On hetkiä jolloin on yhteisiä juhlia, silloin kaikki ovat liikenteessä. Mutta aina luotetaan terveeseen maalaisjärjen käyttöön. Tässä on ikävien sattumusten jälkeen käynyt näin. Myös pelaajapuolella on vara parantaa, Järvinen kommentoi.

- Viime lauantaina on rikottu joukkueen yhdessä luomia sääntöjä ja porukka on ollut liian myöhään liikenteessä. Muutaman oluen ottaminen ei enää ole ollut se juttu.

Pelaajat Pikkaraisen takana

Jukureiden pelaajat istuivat tiistaina parituntisen palaverin jossa käsittelivät lauantain tapahtumia ja Jarno Pikkaraisen valmentajana jatkamista.

- Me pelaajat annettiin oma tukemme sille, että Pikkarainen olisi saanut jatkaa valmentajana. Pidämme valmentajakaksikosta Pikkarainen-Turunen, he ovat tehneet hyvää työtä. Olen tosi pahoillani, että Piken työsopimus on nyt irtisanottu, Järvinen toteaa.

Järvinen sanoo, että pelaajat arvioivat valmentajia jääkiekon, eivät kentän ulkopuolella tapahtuvien tekojen kautta.

- Pitkään piti pelata ennen kuin tällainen keissi tuli vastaan. Ennakkotapausta ei ollut, niin jouduttiin miettimään miten suhtautua asiaan. Mutta siitä on puhdas sydän, että Pikkaraisen uraa ei olla oltu jarruttamassa, vaan koko joukkueelta täysi tuki annettiin.

Jalosen, Dufvan ja Lehkosen luokkaa

Pitkän pelaajauran tehnyt Pasi Järvinen arvostaa Pikkaraisen valmentajataidot korkealle.

- Mielestäni hän kuuluu samaan kategoriaan Jukka Jalosen, Risto Dufvan ja Ismo Lehkosen kanssa. Olen pelannut myös heidän joukkueissaan.

- Toivottavasti tästä ei koidu Piken valmentajauralle kohtuutonta haittaa, Järvinen toteaa.

Kapteenina Järvinen ymmärtää myös, että seuran pitää jokin linja työntekijöilleen vetää.

- Seurajohtajat johtavat seuraa ja minulla on täysi luotto heihin. Moni jääkiekon ulkopuolelta voisi ajatella, että aika miehekästäkin mallia näyttivät tässä tapauksessa.

Jukureiden pelit jatkuvat tänään keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan. Järvinen uskoo että joukkue on peliin valmis valmentajakohusta huolimatta.

- Nopeastihan tämä peli tulee kahakan jälkeen. Mutta nyt me voidaan näyttää että ollaan kovia lätkäjätkiä. Kaksinumeroiset ovat illalla tavoitteena.

Jukurit on Mestiksen sarjataulukossa tällä hetkellä kuudentena.

- Se on varmaan meidän paikka nyt. Meidän tekeminen on kuitenkin korkealla tasolla, joka tapauksessa. Ei tämä kahakka vaikuta mitenkään siihen meidän tekemiseen, kapteeni Järvinen toteaa.