Lapset polkaisivat itsenäisyyskemut käyntiin Lahdessa - katso tunnelmapalat

Lahden Sibeliustalolta aloitettiin itsenäisyyden juhlinta jo hyvissä ajoin. Pienten juhlakenkien kopina ja iloinen nauru täytti salin, kun 400 päiväkoti-ikäistä lasta jammaili itsenäisyyden kunniaksi järjestetyissä tanssiaisissa.

Kotimaa
Pojat tanssivat Lahden Sibeliustalossa.
Heikki Ahonen / Yle

Itsenäisyysjuhlinta aloitettiin Lahdessa jo keskiviikkoaamuna, kun 400 päiväkoti-ikäistä lasta täytti Sibeliustalon tanssilattian. Lasten itsenäisyyspäivätanssiaiset on järjestetty Lahden Sibeliustalolla jo vuodesta 2001.

Tänäkin vuonna tanssilattialla näkyi kimalletta, vaaleanpunaisissa balleriinamekoissa liihottavia tyttöjä ja herrasmiesten liiveihin sonnustautuneita poikia.

Tanssiaisidean äiti on päiväkoti Villa Piiparin johtaja Maija Turja-Harjula. Hänen mukaansa lapset nauttivat siitä, että pääsevät juhlistamaan Suomen syntymäpäiviä parhaisiinsa pukeutuneina ja villisti tanssien.

- Tähän valmistaudutaan viikko tolkulla. Väitän, että tämä juhlinta on aika paljon menevämpää kuin varsinaisena itsenäisyyspäivänä, naurahtaa Turja-Harjula.

Varsinaisen tanssin lisäksi tapahtumassa kuultiin juhlapuhe, ja juhla-aterian virkaa toimittivat synttärihenkeen sopivasti piparit ja mehu.