Bunny on uusi vampyyri, ihmissusi ja zombi

Bunny the Killer Thing on roisi kauhukomedia, joka tehdään suoraan kansainväliseen jakoon. Elokuva meinattiin ostaa käsistä jo toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla pelkän esitteen perusteella. Bunny-kauhuhahmon suosio perustuu selkeään lajityyppiin, joka on helppo markkinoida levittäjille ja yleisölle.

Bunny the Killer Thing (siirryt toiseen palveluun) on Joonas Makkonen lyhytelokuva parin vuoden takaa. Elokuva oli São Paolon Cinefantasy International Fantastic Film Festival -elokuvafestivaaleilla yleisön suosikki, ja Bunny oli tuomariston valinta parhaaksi kauhuhahmoksi.

Nyt Bunny pääsee pitkään elokuvaan, jolle suunnitellaan elokuvafestivaalien, dvd-levityksen ja digitaalisten palveluiden kautta jaettavaksi etenkin kansainvälisille markkinoille.

- Pelkkä esite elokuvasuunnitelmasta herätti jo toukokuussa ison mielenkiinnon Cannesin elokuvajuhlilla, ja pohjoismaisille genre-elokuville on nyt kysyntää, kertoo elokuvan tuottaja Miika J. Norvanto.

- Elokuvan genre eli lajityyppi on selkeä, se onsplatter (siirryt toiseen palveluun)-kauhukomedia (siirryt toiseen palveluun), jollaista ei Suomessa ole tehty. Se on helppo myydä eteenpäin, ja siksi se varmasti herätti niin paljon kiinnostusta.

Miika J. Norvanto ja Joonas Makkonen.
Tuottaja Miika J. Norvanto ja ohjaaja Joonas Makkonen. Kuva: Katja Oittinen / Yle

Elokuvassa puhutaan enimmäkseen englantia, ja käsikirjoittaja-ohjaaja Joonas Makkonen halusi myös näyttelijöiksi äidinkielenään englantia puhuvia.

- Roolitus on valmis, ja Englannista on muutama ja Pohjois-Irlannista yksi näyttelijä mukana. Osa oli tuttuja entuudestaan, ja osa löytyi kansainvälisten roolitussivustojen kautta, Makkonen kertoo.

Tehdään talkoilla

Makkonen kertoo Bunny the Killer Thing -elokuvan parodioivan mökki metsässä -kauhuelokuvia.

- Elokuva sijoittuu pääosin mökille, jossa olosuhteiden pakosta on suomalaisia ja englanninkielisiä ihmisiä. Bunny alkaa terrorisoimaan näitä ihmisiä.

Bunny the Killer Thing -elokuvan julisteita. Kuva: Katja Oittinen / Yle

Elokuva kuvataan alkuvuodesta Kainuussa, ja ensi-iltaa suunnitellaan vuoden 2014 lopulle. Elokuva on omarahoitteinen ja tekijäjoukko on sitoutunut talkootöihin.

Lajityyppi- eli genre-elokuville ei ole Suomessa minkäänlaisia tukijärjestelmiä olemassa.

Miika J. Norvanto

- Porukka on sitoutunut saamaan jotain erityistä aikaiseksi. Se on minulle unelmatilanne. Teen jotain merkittävää, ja se lämmittää mieltä, että myös muut uskovat siihen mitä haluan tehdä, Makkonen hymyilee.

Elokuvasta suunnitellaan tehtäväksi peliä yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Kainuun ammattiopiston kanssa, myyntiin on tulossa t-paitoja ja joukkorahoitusta haetaan Indiegogo (siirryt toiseen palveluun):n kautta. Tukea ja rahoitusta tullaan myös hakemaan yhteistyökumppanuuksista.

- Lajityyppi- eli genre-elokuville ei ole Suomessa minkäänlaisia tukijärjestelmiä olemassa. Tuen löytäminen voi olla haaste, mutta onhan tämä jo olemassa olevan kysynnän vuoksi mahdollisuus olla etujoukoissa mukana jossain uudenlaisessa, Norvanto korostaa.

Vasemmalta elokuvan tuotantoassistentti Milla Karjalainen, Makkonen, Norvanto ja tuotantopäällikkö Vilma Niskala. Kuva: Katja Oittinen / Yle

Kainuu saa Norvannolta hyvää palautetta elokuvantekopaikkana.

- Kainuussa ihmiset innostuvat, ovat täysillä mukana eivätkä tee tyhjiä lupauksia. Täällä on helppoa tehdä asioita, sanoo Sotkamoon takaisin muuttanut Norvanto.

Myös Makkonen on innoissaan elokuvantekomahdollisuuksista Kainuussa.

- Bunny the Killer Thing (siirryt toiseen palveluun) on myös efektielokuva, ja käytämme Kainuun ammattiopistoon rakennettavaa green screeniä (siirryt toiseen palveluun) kuvauksissa.