Kokemäellä viriää uusi koulukiista - Peipohjan koulussa pelätään lakkautusta

Satakunnassa Kokemäellä on nousemassa uusi kiista koulujen lopettamisesta. Peipohjan koulun vanhemmat on kutsuttu hätäkokoukseen, koska kaupungin pelätään suunnittelevan koulun sulkemista.

Peipohja, Kokemäki
Oppilas viittaa.
Tommi Parkkinen / Yle

Kokemäellä on pitkään kiistelty Korkeaojan kyläkoulun lopettamisesta. Korkeaojan koulun sulkemisesta ei ole saatu aikaan päätöstä, mutta nyt pelko oman koulun katoamisesta on levinnyt Peipohjaan.

Sadankahdenkymmenen oppilaan Peipohjan koulu saattaa rehtorin mukaan olla uhattuna, jos kaupunginvaltuusto päätyy tukemaan Tulkkilan koulun laajentamista maanantain budjettikokouksessa. Jos tähän päädytään, Tulkkilan koulusta tehdään niin iso, että siihen voidaan yhdistää muita kouluja. Jatkossa peipohjalaiset voisivat rehtorin mukaan joutua käymään koulussa Tulkkilassa.

Peipohjan koululla pidetään tänä iltana vanhempainyhdistyksen hätäkokous. Siellä vanhemmat miettivät, miten koulun lakkauttaminen voitaisiin estää.

Koulujen lopetussuunnitelmien ja niistä liikkuvien tietojen taustalla on rahapula ja ikäluokkien pieneneminen. Kaikista Kokemäen kouluista tehdään todennäköisesti virallinen selvitys ensi vuoden aikana, minkä jälkeen lakkautussuunnitelmat voivat edetä.