Talvitapahtumassa pelataan jääpesistä

Sotkamon Jymy ja Kajaanin Hokki mittelevät jääpesiksessä helmikuisessa liikuntatapahtumassa. Opinnäytetyöstä alkunsa saanut tapahtuma houkutteli eri lajien seurat Pipolätkän järjestäjäkumppaneiksi sekä tarttumaan mailaan hauskuuden nimissä.

terveys
Juha Juntunen, Jesse Laaksonen, Mika Hujanen ja Jimi Heikkinen.
Minna Heikura / Yle

Jesse Laaksonen järjesti helmikuussa 2013 Pipolätkä (siirryt toiseen palveluun)-tapahtuman Kajaanissa opinnäytetyönään Vuokatin urheiluopistoon. Toista kertaa tapahtumaa järjestäessä ottivat kaksi kainuulaista lajiensa ykkösseuraa yhteyttä Laaksoseen.

Järjestäjäkumppanuuden lisäksi pesäpalloseura Sotkamon Jymy ja jääkiekkoseura Kajaanin Hokki pelaavat tapahtumassa paitsi pipolätkää, myös lajiensa mukaisen näytösottelun.

- Pikkupoikana nauhoiteltiin Urheiluruudun pesäpallolähetyksiä, ja kerran muistan nähneeni, että pelattiin pesistä jäällä. Miksei Hokki ja Jymykin voisi pelata jääpesistä, tuumaa SuperJymyn markkinointi- ja myyntipäällikkö Jimi Heikkinen.

- Sekä jääkiekko että pesäpallo näyttävät ammattilaisten toimesta kovin sujuvalta ja helpolta, ja jännitämmekin vähän miten pesäpallomailalla lyödään luistimet jalassa, naurahtaa Kajaanin Hokin kehityspäällikkö Juha Juntunen.

- Ja entäs liukuminen? Ja kuinka rajat saadaan piirrettyä jäähän?, Heikkinen pohtii.

Liikuntatapahtumalle on kysyntää

Koko perheen tapahtumaksi sukeutuva Pipolätkä-päivä tuo seurat ensimmäistä kertaa saman tapahtuman järjestäjiksi.

- Hokki ja Jymy eivät liiemmin ole yhteistyötä tehneet, mutta kiinnostusta on ollut molemmilla, Juntunen kertoo.

Olemme saaneet palkinnoiksi lahjoituksia yksittäisiltä pelaajilta, seuroilta, Liigalta sekä Jääkiekkoliitolta.

Mika Hujanen

- Tästä löytyi yhteistyön paikka. Nuori kaveri järjestää liikunnallista tapahtumaa, totta kai sitä pitää olla tukemassa, Heikkinen sanoo.

Muualla Suomessa erilaisia liikuntatapahtumia järjestetään paljon, ja järjestäjänä Mika Hujanen on huomannut siitä olevan etua myös Kajaanin tapahtumalle.

- Olemme saaneet palkinnoiksi lahjoituksia yksittäisiltä pelaajilta, seuroilta, Liigalta sekä Jääkiekkoliitolta. Jokainen on halunnut olla jotenkin mukana, koska tapahtumatyyppi on tuttu.

Kainuussakin vastaavalle tapahtumalle on kysyntää.

- Viime helmikuussa sain hyvää palautetta ja kyselyjä tapahtuman uudelleen järjestämisestä, keväällä liikuntaneuvojaksi valmistunut Jesse Laaksonen kertoo.