Mikkelin poliisin työvoimaa vahvistettu itsenäisyyspäivän hulinoihin

Poliisille suurimman haasteen tuovat liikennejärjestelyt, sillä reitit ja tiet valtakunnallisen paraatin edessä täytyy pitää tyhjinä.

Juhlaparaati
Poliisi pysäyttää liikennettä.
Tapio Termonen / Yle

Poliisi on varautunut itsenäisyyspäivän juhlintaan työvoimaa lisäämällä Mikkelissä. Juhlapäivänä Etelä-Savon poliisivoimia on kasvatettu kuudella poliisipartiolla.

- Mikkeliläisin voimin selvitään, ei tarvitse muualta pyytää apuja eli ihan omaa väkeä lisätty, kertoo Etelä-Savon poliisilaitoksen yksikönjohtaja Petri Iso-Kuortti.

Suurimman haasteen poliisiille tuovat liikennejärjestelyt, sillä reitit ja tiet täytyy pitää paraatin edessä tyhjinä. Mikkelin suurin itsenäisyyspäivän tapahtuma on valtakunnallinen paraati, jota odotetaan saapuvan seuraamaan 15 000 ihmistä.

- Yhdessä liikkuvan poliisin sekä puolustusvoimien kanssa hoidetaan liikennejärjestelyjä. Liikenne pyritään pitämään sujuvana, ja toivotaan, että ihmiset noudattavat pysäköintikieltoja. Autothan kyllä hinataan pois, mikäli ihmiset pysäköivät kielletyille paikoille. Lisäksi toivotaan, että keli pysyy hyvänä ja tiet auki, Iso-Kuortti pohtii.

Robin villitsee nuorimpia

Itsenäisyyspäivänä Mikkelissä hulinaa piisaa myös paraatin ulkoupuolella. Nuorisotähti Robinin esiintyminen keskustan kauppakeskuksessa tuo paikalle sankoin joukoin lapsia ja nuoria. Lisäksi Mikkelin Hänskissä pelataan korkeatasoista jääpalloa, kun Suomen maajoukkue kohtaa Venäjän pääsarjajoukkue Rodinan Kirovista.

- Myös näissä tapahtumissa poliisi liikkuu aktiivisesti, Iso-Kuortti kertoo.

Muutoksia pysäköinnissä jo torstaina

Valtakunnallisen paraatin takia muutoksia keskusta-alueen pysäköintiin tehdään jo torstaina. Maaherrankatu muuttuu pysäköintikieltoalueeksi Tenholankadulta Vilhonkadulle saakka. Myös Mannerheimintien junaradan puoleinen laita on pysäköintikiellossa, jotta paraatikalusto pääsee kulkemaan vapaasti. Perjantaina itsenäisyyspäivänä katuosuuksia suljetaan paraatin takia kokonaan. Suljetuille tieosuuksille on järjestetty liikenteenohjaus.

Paraatikatselmus on Mikkelin Hallitustorilla perjantaina kello 12 ja ohimarssi suoritetasan kello 13.