Jutila Kiakkovieraiden Juti-naamareista: "Toivottavasti mitään typeryyksiä ei satu"

Timo Jutilalle selvisi vasta keskiviikkona, että hänet on "valjastettu" Itsenäisyyspäivän varjotapahtuman, Kiakkovierasjuhlien mainontaan. Yhdessä tapahtuman julisteista jääkiekkolegenda Jutila "rillaa" valtakunnan päättäjiä ja nettisivuilla jaetaan ohjeita Juti-naamarien valmistamiseksi.

Kotimaa
Anonyymi kiakkovieras poseeraa Timo Jutila -maski päässä Hämeenpuistossa.
Miia Kaarlela / Yle

Tampereelle on itsenäisyyspäivänä suunnitteilla Tampere-Talon juhlien varjotapahtuma "Kiakkovierasjuhlat". Tapahtumalla ei ole varsinaista, nimettyä järjestäjää, ja kutsu näihin juhliin leviääkin mm. internetin välityksellä.

Tapahtuman julisteessa jääkiekkolegenda Timo Jutila "rillaa" valtakunnan päättäjiä ja nettisivuilla jaetaan ohjeita Timo Jutila -naamarien valmistamiseksi.

Tähän päivään asti Jutila on ollut tietämätön siitä, että Kiakkovieraat aikovat sonnustautua Juti-naamareihin.

– Tänään sain ensimmäisen kerran tietää koko asiasta, kun kaveri soitti. Kyllä joku näkee vaivaa, ei voi muuta sanoa. En tiedä mistä homma on lähtenyt liikkeelle, Jutila naurahtaa.

– Toivottavasti ovat hyvässä hengessä liikkeellä ja olis positiivisuus päällä.

Kyllä joku näkee vaivaa, ei voi muuta sanoa.

Timo Jutila

Kiakkovierasjuhlan iskulauseena on "Lätkää ja luokkataistelua!". Jutila ei allekirjoita nimettöminä pysyttelevien järjestäjien ajatusta siitä, että Suomessakin olisi kohta aihetta mellakointiin.

– Mellakointi ei vie mitään asiaa eteenpäin. Se nyt on järjetöntä puuhaa. Meillä on johtajat, jotka johtaa, ja varmasti kaikki tekevät parhaansa. Suomi on edelleen hyvä, turvallinen maa ja Linnan juhlat hieno, iso tapahtuma, Jutila sanoo.

"Kannatan positiivisuutta ja eteenpäin katsomista"

Jutilalla ei ole mitään viestiä varjotapahtuman järjestäjille, koska hän ei tiedä tapahtumasta sen enempää. Itsenäisyyspäivä on kuitenkin Jutilalle tärkeä päivä.

– Itsenäisyyspäivä on itsenäisyyspäivä ja piste. Se on kova päivä Suomelle ja suomalaisille, ja kaikille niille, jotka ovat itsensä uhranneet, että me saamme täällä olla hyvässä ja turvallisessa kotimaassa, sitä pitää kunnioittaa.

– Ite kun en oo mikään rähinätyyppi, niin kannatan ehdotonta positiivisuutta ja eteenpäin katsomista.

Entä toivoisiko Jutila, että hänen naamaansa ei Kiakkovierastapahtumassa käytetäisi?

– Ei se minua vie suuntaan eikä toiseen, mutta toivottavasti mitään typeryyksiä ei satu. Suomihan on vapaa maa. Toivotan vaan kaikille hyvää, rauhallista, arvokasta itsenäisyyspäivää.