Kirurgit poistivat 25-kiloisen kasvaimen kohdusta

Onnistuneessa leikkauksessa oli kyse jättikasvaimesta, joita on lääketieteen kirjallisuudessa dokumentoitu vain muutama. Nainen oli hakeutunut lääkäriin keskivartalon vaivojen ja painonnousun takia.

Ulkomaat
iso kasvain pöydällä
Torreviejan sairaala

Espanjassa on onnistuneesti poistettu kohdussa kasvanut, 25 kilon painoinen jättikasvain erittäin vaativassa leikkauksessa. Itäisessä Espanjassa sijaitseva Torreviejan sairaala tiedotti poikkeuksellisesta operaatiosta keskiviikkona.

47-vuotias nainen oli hakeutunut lääkäriin keskivartalon vaivojen ja painonnousun vuoksi. Lääkärit havaitsivat hänen kohdussaan 41 senttiä pitkän, hyvänlaatuisen kasvaimen.

Torreviejan sairaalan naistentautien osaston johtaja kuvasi tiedotteessa, ettei ole 20-vuotisella urallaan kohdannut vastaavaa. Sairaalan mukaan lääketieteen julkaisuissa jättikasvaimia olisi tavattu puolenkymmentä maailmanlaajuisesti. Sairaala määritteli jättikasvaimet vähintään 11,3 kilon painoisiksi.

Kaksi ja puoli tuntia kestäneessä leikkauksessa potilaalta poistettiin kasvaimen koko levinneisyys, kohtu sekä munasarjat. Tiedotteessa naisen kerrotaan toipuneen ongelmitta sujuneesta leikkauksesta kolmessa viikossa.

Espanjalaisen El Mundo (siirryt toiseen palveluun) -sanomalehden haastattelussa nainen kertoo keskiviikkona asioineensa Torreviejan sairaalassa ja käyneensä samalla tervehtimässä naistentautien osastolla kirurgeja, jotka leikkasivat hänet vuosi sitten joulukuussa.

– Minulta kysyttiin, haluaisinko nähdä kuvan, ja vastasin myöntävästi, nainen kertoo.

– En voinut uskoa sitä.

Nainen kertoo kärsineensä aina lääkäripelosta. Sen vuoksi hän sanoo vitkutelleensa viitisen vuotta ennen kuin tutkitutti keskivartalon vaivansa.

Lähteet: AFP